16 Şubat 2016 Salı

“Kombineni Evde Bırak Maça Bilet Alarak Gir”

10 Şubat 2016
“Kombineni Evde Bırak Maça Bilet Alarak Gir”
Levent Takan
Edirne Basketbol Taraftarlar Derneği, Edirne Belediyesi Edirnespor Kadın Basketbol Takımının ligdeki kötü gidişine son verilebilmesi adına bir kampanya başlatma kararı aldı.
Takımın kötü gidişatının maddi imkânsızlıklardan olduğuna kanaat getiren dernek hem başkalarına da örnek olması, hem farkındalık yaratmak, hem de kulübü maddi katkı sağlamak adına bundan sonra Edirne’de oynanacak olan maçlara kombine kartları ile girmeyeceklerini, bilet alarak maçları seyredeceklerini açıkladılar. Dernek ayrıca Edirneli esnafların ve basketbolseverlerin de fazla bilet almaları ve bu biletleri öğrencilere vermeleri ve maçların daha kalabalık olmasının bu yolla sağlanması çağrısını yaptılar.
Kulübe ve takımın içinde bulunduğu düşme hattından çıkmak için nasıl bir katkı sağlayacağı oldukça tartışmalı olan bu kampanyanın ne kadar yaygınlaşacağı da ayrı bir merak konusu.
Edirne Basketbol Taraftarlar Derneği konuyla ilgili dernek lokalinde yaptıkları basın toplantısında neden böyle bir karar aldıklarını açıkladılar.
Dernek lokalinde yapılan basın toplantısında söz alan dernek başkanı Semih Dinçman, zor günlerden geçtiklerini belirterek  “En son Kulüp Başkanı Murat Boyacıoğlu ile görüştüğümüzde sıkıntılı bir durumdaydı. Görüşmemizde bizlere ‘Yapacak bir şeyimiz yok, paramız yok. Paramız olmayınca oyuncu transferi yapamıyoruz, hocamız bırakıyor. Ancak bize parasal destek olunursa işin üstesinden geliriz’ dedi.  Diğer takımlar gerekli takviyeleri yapmalarına rağmen bizler yapamadık. Adana ASKİ, Yakındoğu Üniversitesi gibi takımlar yaptıkları hamlelerle art arda galibiyet aldılar. Fikstürde bu takımlar bizde gerideyken şimdi aldıkları bu galibiyet ve bizim mağlubiyetlerimiz sonucu bizi geçtiler.   Edirne Belediyesi’nin takıma yardımı sadece deplasman giderleri ve konaklama. Takımımıza hala bir reklam ve sponsor bulunamadı. Kulüp, bizden de bu konuda özveri bekleyince, kendi aramızda karar aldık ve kombine biletlerimizi evde bırakarak maç biletleri satın alacağız sezon sonuna kadar” dedi.
“Kalan 8 maçta sponsor bulunursa iyi bir transfer yapılacak”
Dinçman konuşmasının devamında geçmişte yaşananlara da değinerek “Tabii biz biletlerimizi kendimiz alıp ve salonu doldursak dahi 10-15 bin lira gibi kulüp için ufak bir meblağ oluyor. Şu anda bütün maç biletleri derneğimize gelecek ve biletleri biz satacağız ve bağış toplayacağız. Kendi gücümüzle savaşıyoruz şu anda. Kalan 8 maçta sponsor bulunursa iyi bir transfer yapılacak.  Erkek basketbol takımı Olin Edirne buna benzer durumlardan satıldı. Olin Edirne elimizden gidince çok üzüldük. Edirne basketbolsuz kaldı dedik. O sene kadın basketbol takımı kurulunca amortiden çıkmış gibi oldu. Lakin bu takım hemen birinci lige yükseldi ve Edirne basketbolsuz kalmadı. Hep birlikte tek yürek olduk” dedi.
“Herkes destek olursa, önümüzdeki 8 maçı da alırsak inşallah başaracağız.”
Kulüp Başkanı ve oyuncularla sürekli diyalog halinde olduklarını ve herkesin ligde kalacaklarına dair inançlarının tam olduğunu söyleyen Semih Dinçman konuşmasının son bölümünde şunları söyledi  “Herkes inanmış durumda. Paraya karşı onur savaşı veriyoruz, ama neden gücümüzü arttıracak hamleler yapmayalım. Kampanyamızın asıl amacı bu.  Kampanya sadece bilet alımı ile kalmayarak herkesin fedakârlık gösterecek mesela maçlarda anansörlük yapan Burak Duran para almayacak. Maç için görevlendirilen özel güvenliklerden rica edeceğiz ve para almamalarını isteyeceğiz. Bunlar ufak ufakta olsa hep maliyet. Kapılarda bizler dururuz. Herkes destek olursa, önümüzdeki 8 maçı da alırsak inşallah başaracağız. Parasal destek veremeyenlerde yanımızda olsun. Biz bir savaş başlattık. Kombinelerinizi bırakıp maça gelin. Takıma sahip çıkın. Kendi evimizde 4 maçımız var. 4 maça para versek, 40 lira eder. Biz biletlerimizi aldık ve şimdi esnaflarımızı dolaşmaya başlayacağız.”
“Sticker çıkartarak para toplamaya devam edeceğiz”
Basın toplantısında dernek başkan yardımcısı Erkan Benzerli’de söz alarak “Birinci ligde olup formasında sırt reklamı olmayan tek takım biziz. Biz Avrupa’da dahi oynadık ama formamızın sırt reklamı bile yok. Biz 15 gün sonra ne olur ne olmaz bilemiyoruz ama kalan 4 haftada bu kampanyayı yürüteceğiz ve çalışmalarımız devam edecek. Sağ olsun, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan desteklerini sunuyor ama yeterli değil. Önümüzdeki günlerde ‘Bu takım benim’ kampanyası başlatabiliriz. Sticker çıkartarak para toplamaya devam edeceğiz. Kendi onur savaşımızı vereceğiz” dedi.
Alıntı: http://www.edirnebasket.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder