15 Mart 2014 Cumartesi

Edirne Futbol Süper Amatör Küme

3 Mart 2014
Edirne Süper Amatör Küme
Skorlar
Ev Sahibi Takım
Skor
Misafir Takım
Edirne Spor
5 – 2
İpsala
Osmanlı
2 – 2
Tunca
Anafartalar
6 – 1
Doyran
Uzunköprü
2 – 3
Karaağaçarda
Yenikarpuzlu Hükmen
0 – 3
Kazanova

 
03 Mart 2014

Edirnespor Rahat Kazandı-İpsalaspor Hakeme Tepkili
Süper Amatör’de alt sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmalardan biri de Edirnespor-İpsalaspor maçıydı kuşkusuz. Edirnespor’un alacağı bir galibiyetle oldukça rahatlayacağı, İpsalaspor’un da kazanması halinde düşme potasından tamamen çıkıp üstlere tırmanabileceği çatan galip ayrılan taraf Edirnespor oldu. Edirnespor rakibini 5-2 farklı bir skorla mağlup ederek haftayı 3 puanla kapatarak puanını 19’a çıkardı. İpsalaspor ise bu mağlubiyetle 19 puanda kalarak düşme hattının bir üstüne sıçrayamadı. Her iki takımın da matematiksel olarak düşme tehlikesi devam etse de Edirnespor bu galibiyetle çok önemli 3 puanı hanesine yazdı.
Maça Edirnespor daha istekli başladı. İpsalaspor daha temkinli ve rakibini tartarak maça başladı. Edirnespor son haftalarda ki gibi bu maçta da erken gol buldu. 13’de İpsalasporlu oyuncu topu kendi kalesine gönderince Edirnespor 1-0 öne geçti.  25.dakikada Emre ile skoru 2-0 yaptı. İlk yarı bu skorla sona erdi.
Edirnespor 2-0’ın verdiği avantajla daha rahat oynuyor, İpsalaspor’da gol arayışı ile rakibe yüklenmeye çalışıyordu ama Edirnespor’un devre arasında güçlendirdiği kadrosu ile başa çıkmakta zorlanıyordu. İkinci yarıda Edirnespor skoru 3-0’a taşıdı. İpsalaspor Onur ile umutlandı 3-1. Ama Edirnespor etkili atakları sonunda önce dördüncü ardından da beşinci golüne kavuştu. İpsalaspor Yasin ile 5-2 yapsa da skoru değiştirebilecek başka goller bulamayınca Edirnespor haftayı 3 puanla kapadı.
İpsalaspor’da Doğukan maçın son dakikalarında kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.
İpsalaspor yöneticileri maçtan sonra Sporextra’ya yaptıkları açıklamada maçın hakemine tepkilerini dile getirdiler. Maçın hakemi Barış Düşova için “Hakem maça çıkarken oyuncularımıza ‘Sizin yüzünüzden notumu düşürdüler” diyerek maça taraflı başlamıştır” iddiasında bulundular.
Hakemler: Barış Düşova, Tuğrul Kaniğ, Cumhur Güleç
Edirnespor: Osman, Naci, Samet, R. Ali, A. Can, Sabri, Serdar, M. Mert, Salih, Emre, Akın.
İpsalaspor: Erhan, Volkan, Günay, Yasin, Emin Güngör, Osman, Emin Uğurlu, Onur Kılıçaslan, Doğukan, Mücahit, Onur Gürelli
Alıntı: http://www.sporextra.net/?p=2767#.UxR77kgk0Ak.facebook

Bu Maçın Tam Sevineni Yok
Süper Amatörde hem üstü hem altı çok yakından ilgilendiren maçlardan biri de Osmanlıspor-Tuncaspor karşılaşmasıydı. Osmanlıspor en azından ikincilik hedefine biraz daha yaklaşmak ve yarıştan kopmamak adına galibiyetle kapamak isterken Tuncaspor’da güçlü rakibi karşısında galibiyet alıp düşme hattında nefeslenmek düşüncesindeydi.
Yoğun yağış altında başlayan maçın ilk golü ev sahibi Osmanlıspor’dan geldi ve skor 1-0 oldu.  Girdiği pozisyonları gole çeviremeyen Osmanlıspor ilk yarının sonlarına doğru Tuncaspor’un da golüne engel olamayınca maçta eşitlik sağlandı 1-1. İlk yarı bu skorla sona ererken ikinci yarıda kesilen yağmurun yerini sert rüzgâr aldı.  İkinci yarıda ilk yarıya göre daha etkili ve istekli olan taraf Tuncaspor’du ve 90’da Osmanlı savunmasının hatasını değerlendirerek 2-1 öne geçti. 3 dakika uzatma verilen maçın bu skorla biteceği düşünülürken 90+3’te Osmanlıspor beraberliği sağlayan golü buldu ve maç santra yapılmadan sona erdi.
Tuncaspor galibiyeti kaçırmanın üzüntüsünü yaşarken Osmanlıspor’da bir taraftan 3 puanı alamamanın üzüntüsü yaşanırken diğer taraftan da mağlubiyeti kurtarmanın sevinci vardı.
Tuncaspor maça Arda, Özkan ve Cüneyt gibi 3 önemli oyuncusundan yoksun çıkarken maç sonunda görüşünü aldığımız antrenör Ferhat Kemallar’lı maçın sonunda bulduğumuz galibiyeti uzatmada koruyamadık ve kazanacağımız maçtan beraberlikle ayrıldık. Hakem konusunda ise şunları söylemek istiyorum; Sonucu onların yönetimine bağlamak istemem ama 2-3 pozisyonumuz karşı takımın faul yaptığı gerekçesiyle gereksiz kesildi. Avantaja bırakmaları gerekirdi. Kart göstereceksen de pozisyondan sonra göster, kesme. Daha dikkatli olmaları gerekiyor. Ligin durumunu gözden kaçırmasınlar” dedi.
Alıntı: http://www.sporextra.net/

Anafartalar Bildiğimiz Gibi
Süper Amatör’de şampiyonluğunu resmen ilan etmeye doğru ilerleyen Keşan Anafartalarspor bu hafta sonu evinde ağırladığı ateş hattında bulunan Doyranspor’a acımadı ve sahadan 6-1 galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla Anafartalar yenilgisiz liderliğini devam ettirirken Doyranspor düşme hattının üstüne çıkma fırsatını elde edemedi.
Maça hızlı başlayan Anafartalar Mehmet, Ufuk ve Berk’in golleriyle ilk yarıyı 3-0 önde kapadı.
İkinci yarıda da etkili futbolunu devam ettiren Anafartalar ikinci devrenin hemen başlarında Hakkı’nın golüyle skoru 4-0 yaptı. Doyranspor bulduğu golle skoru 4-1’e getirse de Anafartalarspor bir sürprize izin vermedi ve Hakkı ve Ufuk’un golleriyle maçın sonucunu 6-1 olarak tayin etti ve haftayı karaağaç Ardaspor’un 8 puan önünde lider olarak tamamladı.
Anafartalarspor önümüzdeki maçta fikstür gereği Yeni Karpuzlu karşısında oynamadan 3-0 hükmen galibiyetle ayrılacak ve Karaağaç Ardaspor’un berabere kalması veya mağlubiyeti durumunda bitime 3hafta kala şampiyonluğunu resmen ilan edecek.
Doyranspor bu mağlubiyetle 17 puanda kalarak düşme hattının sıkıntısını yaşamaya devam etti. Doyranspor kendi gibi 17 puana sahip Kazanova’nın üzerinde bulunuyor. Düşmesi kesinleşen Yenikarpuzlu’nun bir üstünde ise 14 puanlı Tuncaspor bulunuyor. Doyranspor önümüzdeki hafta kendi sahasında 19 puanlı Edirnespor ile çok önemli bir karşılaşmaya çıkacak.
Alıntı: http://www.sporextra.net/?p=2798#.UxSyZUPhZw8.facebook
Karaağaç Arda’nın Gözü BAL’da
Süper Amatör’de ikinciliğin en güçlü adayı Karaağaç Ardaspor, zorlu Uzunköprü deplasmanından 3 puan çıkartarak haftayı istediği gibi kazançlı kapadı. Şampiyonluğa çok yaklaşan Anafartalarspor’un ardından ikinciliği garanti altına isteyen Karaağaç Ardaspor ciddi bir şekilde BAL ligini hedefliyor. Edirne Gençlik 3.Lige yükselmesi halinde Süper Amatörü ikinci sırada bitiren takımın Keşanspor ile play-off maçı oynayıp kazanması halinde BAL’a terfi edecek olması heyecanı artırıyor. Aldığımız duyumlar böyle bir olasılığın gerçekleşmesi halinde Karaağaç Ardaspor’un güçlü bir sponsorla anlaşma sağlayacağı yolunda. Ligde üçüncü sırada bulunan Uzunköprüspor karşısında 50 dakika 10 kişi oynamasına rağmen 3-2 mağlup etmeyi başaran Karaağaç Ardaspor puan farkını en yakın rakipleri Uzunköprüspor ile 6’ya, Osmanlıspor ile de 8’e yükselterek büyük bir avantaj elde etti. Maçın henüz üçüncü dakikasında Savaş ile 1-0 öne geçen Karaağaç Ardaspor golün sevincini henüz tam yaşayamadan beşindi dakikada kalesinde golü gördü ve skor eşitlendi 1-1. Maç bu skorla devam ederken 40. dakikada Karaağaç Ardasporlu İbrahim kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. İlk yarı 1-1’lik eşitlikle sona erdi. İkinci yarıya 10 kişi kalmasına rağmen etkili başlayan Karaağaç Ardaspor önce 55’te Hüseyin, ardından 60’ta Erdi ile skoru 3-1 yaptı. 3-1’in getirdiği sonuçla rahatlayan Karaağaç Ardaspor’da kaleci Ahmet 70.dakikada sakatlanarak yerini yedek kaleciye bıraktı. Her iki takımda gol arayışlarını sürdürürken 85’te golü bulan taraf Uzunköprüspor oldu ve fark bire indi 3-2. Kalan dakikalarda başka gol sesi gelmeyince Karaağaç temsilcisi haftayı istediği gibi 3 puanla kapamasını bildi. Bilindiği gibi Karaağaç Ardaspor sezon başında yeniden yapılanmış ve Başkanlığa Zati Çerkez, antrenörlüğü de Rahmi Kandemir’i getirmişti. Kadrosuna mütevazı takviyeler yapan Karaağaç Ardaspor lige Osmanlı mağlubiyeti ile başladıktan sonra toparlanmış ve peşpeşe galibiyetler almaya başlamıştı. Karaağaç Ardaspor’un 14 karşılaşma sonunda 9 galibiyeti, 2 mağlubiyeti ve 3 beraberliği bulunuyor.
Alıntı: http://www.sporextra.net/?p=2805#03311111047280568
Puan Durumu
S
Takımlar
O
G
B
M
A
Y
P
AV
1
Anafartalar
14
12
2
0
41
3
38
38
2
Karaağaçarda
14
9
3
2
33
15
30
18
3
Uzunköprü
14
8
0
6
26
28
24
-2
4
Osmanlı
14
6
4
4
18
13
22
5
5
İpsala
14
6
1
7
24
26
19
-2
6
Edirne Spor
14
5
4
5
22
25
19
-3
7
Doyran
14
5
2
7
26
27
17
-1
8
Kazanova
14
5
2
7
18
26
17
-8
9
Tunca
14
4
2
8
18
21
14
-3
10
Yenikarpuzlu
14
0
0
14
0
42
0
-42 LİE

 Haftanın Programı
Tarih
Saha
Saat
Ev Sahibi Takım
Misafir Takım
9 Mart
Saraçhane 1
14.00
Tunca
İpsala
9 Mart
Saraçhane 2
14.00
Karaağaçarda
Kazanova
9 Mart
Doyran
14.00
Doyran
Edirne Spor
9 Mart
Osmanlı
14.00
Osmanlı
Uzunköprü
 
 
Hükmen
Yenikarpuzlu
Anafartalar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder