16 Ocak 2014 Perşembe

Edirne Futbol U-15 Liginde DSİ Şampiyon

11 Ocak 2014
 
Fotoğraf: Levent Takan

U-15 Amatör Küme Final Müsabakaları Skorları
Tarih
Saha
Saat
1 Takım
Skor
2 Takım
8 Ocak
Eleme
Kazanova
5-2
Edirne Gençlik
Eleme
DSİ
3-0
Köprüce
11 Ocak
3 üçüncülük
Edirne Gençlik
3-0
Köprüce
Şampiyonluk
DSİ
7-6
Kazanova
U-15 Şampiyonu DSİ
Edirne U-15 Ligi’nde 2013-14 Sezonu şampiyonu DSİ oldu. 11 Ocak Cumartesi günü Saraçhane 1 Nolu Sentetik Çim Saha’da oynanan mücadelede rakibi Kazanovaspor’u Penaltı atışları sonucu 7-6 mağlup eden DSİ’li gençler kupayı müzelerine götürdüler.
Çok güzel bir havada ve çok sayıda seyircinin de izlediği maç tam bir final havasında, zevkli ve kıran kırana geçti.
Özben İpçi’nin yönettiği maçın ilk yarısı Kazanovaspor’un 2-0 üstünlüğünde sona erdi. DSİ ilk golünü ikinci yarıda buldu. Karşılıklı ataklarla ve topların direklerden döndüğü maçta ilk yarıda Kazanovaspor maçın hâkimiydi. İkinci yarıda DSİ daha üstün görünen ve maça asılan taraftı. Normal süre 2-1 Kazanova’nın üstünlüğünde biterken herkes kupayı bu sonuçla Kazanova’nın alacağını düşünüyordu ama uzatma dakikalarında DSİ’nin golü geldi ve hemen ardından da hakem Özben İpçi maçın bitiş düdüğünü çaldı. 2-2 sonuçlanan maçın ardından penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarına geçilmeden önce Kazanova tarafından hakeme itirazlar yükselse de bu fazla uzun sürmedi ve penaltı atışlarına geçildi. 5’er adet penaltı atışı kullanan takımlardan DSİ kalecisi Kazanova’nın bir penaltı atışını kurtarınca kupanın da sahibi DSİ U-15 takımı oldu.
Bu andan itibaren Kazanovaspor oyuncularının ve maçı izlemeye gelen Kazanova taraftarlarının hakemlere yoğun itirazı başladı ve Kazanovaspor antrenörü Erdinç Niş takımını kupa törenine sokmayarak soyunma odasına götürdü. Kazanova tarafından “Kupayı hakemlere verin” sesleri yükseldi.
4 kupanın verilmesi gereken seremoni töreninde bu kez, daha önce Köprücespor’un hakem kurulunu protesto ederek yarı final maçından çekilmesi üzerine bu takıma 4.lük kupası sunulmazken, törene katılmayan Kazanovaspor’a da kupa takdimi yapılamadı.
U-15 Türkiye Şampiyonasında Edirne İlimizi DSİ Spor temsil edecektir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder