16 Ocak 2014 Perşembe

Edirne Spor Bayan Takımının Yeni Transferi

Edirnespor’un Yeni Yabancısı Kenya Mc Bee
Levent Takan
Edirnespor Basketbol Kulübü, ABD’li oyuncu Kenya McBee’yi renklerine bağladı. Pivot pozisyonunda oynayan oyuncu Bulgaristan birinci lig takımlarından Haskovo 2012’den transfer edildi.
Kenya Mc Bee bugün Edirne’ye gelerek, Edirnespor Kadın Basketbol Takımı’nın sağlık sponsoru Özel Ekol Hastanesin’de sağlık kontrolünden geçti.  Edirne Özel Ekol Hastanesi’ndeki kontrolünden sonra hastane Başhekimi Op.Dr. Tuhran Gazioğlu’nu da ziyaret eden Kenya daha sonra kendisini 1 yıllık Edirnespor’lu yapan sözleşmeyi imzaladı.
1983 doğumlu olan oyuncu  North Carolina Üniversitesi mezunu, 1.92 boyunda ve  Pivot pozisyonunda oynuyor.  Haskovo 2012 (BULGARİSTAN) takımından transfer edilen McBee daha önce FİNLANDİYA’nın Topo, FRANSA’nın LTB 29 ve PORTEKİZ’in AD Vagos takımlarında forma giydi.
ABD’li oyuncu 2013-2014 sezonuna başladığı Bulgaristan 1. Lig takımlarından Haskovo 2012 takımında oynadığı 10 maçta, 38 dk. ortalamada, 17.2 sayı, 12.7 ribaund, 1.2 asist ve 1.5 top çalma ortalamalarıyla oynadı.
Yarın takımla antrenmanlara başlayacak olan oyuncu, Edirnespor’un Cumartesi günü Urfa deplasmanında oynayacağı Harranspor kadrosunda yer alacak.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Edirnespor Basketbol Kulübü yönetim Kurulu üyesi ve Edirne Televizyonu ETV Genel Müdürü  Ozan Akkan “Hocamızın isteği doğrultusunda Kenya McBee’yi renklerimize kattık. Daha önce aynı pozisyonda oynayan ve Fransa birinci lig takımlarından Tarbes’e transfer olan yabancı oyuncumuz Tiffany’nin ardından yine bu pozisyon için, hedeflerimiz doğrultusunda kadromuza takviye yapmamız gerekiyordu. Kenya McBee bu sezon Haskovo takımı ile 3 kez Edirne’ye gelerek takımımızla oynanan maçlarda yer aldı. Hocamızın da dikkatini çeken oyuncu bizim tarafımızdan da onay gördü ve bu transferi gerçekleştirdik. Kenya McBee’nin 1.lig hedefimiz yolunda takımımızın gücüne daha fazla güç katacağına inanıyor, kendisine sarı-kırmızı forma altında başarılar diliyoruz” dedi.
Alıntı: http://www.edirnebasket.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder