23 Kasım 2011 Çarşamba

23 Kasım 2011 Bulgaristan ve Yunanıstan'dan Haberler


Türkiye ve Bulgaristan, 
gündemdeki meselelere ortak çözüm arayacak
Türkiye-Bulgaristan dışişleri yetkilileri, gündemdeki meselelere ortak çözüm aramak için bir araya gelecek.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, komşu, dost ve müttefik Bulgaristan ile Türkiye arasında, ikili ilişkilerin gündeminde bulunan bazı meselelere çözüm bulunması amacıyla Aralık 2008’de kurulması kararlaştırılan Ortak Komisyon’un üçüncü toplantısı, 24 Kasım'da Ankara’da gerçekleştirilecek.
Açıklamada, toplantıya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Bulgaristan Dışişleri Bakan Yardımcısı Dimiter Tzantchev'in eş-başkanlık yapacakları kaydedildi.
 Kaynak 22 Kasım 2011 http://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=7870

Bulgaristan Gazeteciler Birliği de 
emeklilik yaşının yükseltilmesine karşı çıkmakta
Bulgaristan Gazeteciler Birliğinin Yönetim Kurulu tarafından yayınlanan deklarasyonda hükümetin gelecek yıldan itibaren emeklilik yaşının yükseltilmesi ve hizmet yılları ücretinin kesilmesi niyetinden dolayı öfke ifade edilmekte. Deklarasyonda, “Her şeyden önce emeklerin gri ekonomiye karşı önlemler alınmaya, sigortasız çalışmaya ve istihdamın yükseltilmesine yönelik olmaları gerektiğinden eminiz. Bununla işçilerin ve emeklilerin sosyal durumunu kötüleştiren köklü değişiklikler yerine, Ulusal Sigorta Enstitüsünün gelirlerinin oldukça yükseltileceğine inanıyoruz” denilmekte.
Bulgaristan Gazeteciler Birliğinin, gazetecilerin profesyonel, sosyal ve sendikal haklarını savunan teşkilat olarak, üyelerini savunmak için Bulgar ve uluslararası kurumlar önünde gereken tavrı alacağı bildirilmekte.
Kaynak 22 Kasım 2011 http://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=7868

Devlet arazilerinin kiralanması hakkında
(Eşitliğe İlk Adım Listesi Açıklama)

Konu: Devlet arazilerinin kiralanması hakkında “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sayın Sibel Mustafaoğlu’nun basın açıklamasıdır.

Sibel Mustafaoğlu Çiftçilik amacıyla devlet arazisi kiralamak isteyenlere yardımcı olmaya hazırız
Tarım Bakanlığı’nın 20 Eylül 2011 tarihli açıklamış olduğu yönetmelikten sonra, devlet arazilerinin kiralanması süreci 1 Kasım tarihinde başlatılmıştır.
Tarım sektöründe büyümek isteyen azınlık çiftçilerini bu yönetmelikten istifade etmeye çağıran Gümülcine Belediyesi’nde “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, “Çıkarılan yönetmelik Rodop ilini de kapsıyor. Muhakkak müracaat yapılmalı ve mevcut arazilerden çiftçilerimiz de yararlanmalı” açıklamasında bulundu.

Konuya büyük önem verdiğini belirten Mustafaoğlu şu şekilde konuştu:
“Yayınlanan yönetmelikte arazilerin her hasat döneminde dönüm başına 5 Euro ödenmek üzere kiralanacağı ifade ediliyor. Tarım Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada öncelik işsizlere, 35 yaş altı yeni çiftçilere, yurtdışı ve yurtiçindeki ziraat fakültelerinden mezun olmuş 35 yaş altı kişilere ve mesleği çiftçi olanlara verilecek.
Kiralanacak olan arazi ile kişinin önceden işlemiş olduğu arazilerinin toplamı 100 dönümü geçmeyecek. Müracaatlar Opekepe’nin www.opekepe.gr isimli sitesi üzerinden yapılacak ve daha sonra eyalet başkanlığında değerlendirmeye alınacak.
Burada bir başka önemli konu da, açıklanan yönetmelikte Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanlığı tarafından daha önce belirlenmiş olan yerel ürünler sepetinde yer alan ürünlere öncelik tanınacağının belirtilmiş olmasıdır. Bu ürünlerden yetiştireceğini belirten kişiye artı puan verileceği de ifade edilmektedir.
Doğu Makedonya Trakya eyaletinin yerel ürünler sepetinde bölgemizin tütünü, kirazı, balı, hayvancılık alanında ise keçi ve balık yer almaktadır.
“Eşitliğe İlk Adım” Listesi olarak bu tür girişimcilik imkânlarından yararlanmanız gerektiğini düşünüyoruz. Bizler, bu programa müracaat etmek isteyenlere yol göstermeye ve yardımcı olmaya hazırız. Bölgemiz tarım ve hayvancılık alanlarında Avrupa’nın örnek bölgelerinden biri olabilecek özelliklere sahiptir ve yatırımları bu alanlarda yaparsak çiftçilerimize ciddi anlamda gelir sağlanabilir.”
Eşitliğe ilk adım listesi
Yerel ürün sepetinde ilerleme var.
İskeçe devlek hastanesinde yatak sayısı çığalıyor.
Başkan Habipoğlu Sibel mustafaoğlu ile görüştü.
Makedonya Cumhuriyeti’nin Türk Asıllı Devlet bakanı Hadi Nezir İzmit’i ziyaret etti.
Harmanlık Mahallesi’nin sorunları çözülene kadar mücadeleye devam edeceğiz!

Kaynak Sibel Mustafaoğlu 21 Kasım 2011 http://www.batitrakyahaber.net/anasayfa/devlet-arazilerinin-kiralanmasi-hakkinda-esitlige-ilk-adim-listesi-aciklama-7206.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder