3 Kasım 2011 Perşembe

3 Kasım 2011 Olin Başkanı Muranlı ve Koç Gökhan Taştimur'un Açıklamaları

Gökhan Taştimur 
Güzel Haberler Verdi
Olin Edirne Başantrenörü Gökhan Taştimur hafta sonu Bursa’da oynanacak olan TOFAŞ deplasmanı öncesi bir açıklama yaparak maç ve takımıyla ilgili düşüncelerini paylaştı. Takımının biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu bir kez daha belirten tecrübeli teknik adam “Bir süre sonra sahaya yansıtacağımız basketbolla yine tüm takımlarla başa baş oynayacağız” dedi.
Foto: Levent Takan
Gökhan Taştimur’un açıklaması şöyle:
“Çok  zorlu bir deplasmana gidiyoruz. Tofaş ligin güçlü ekipleri arasında yer alıyor ve benim de ilgi ile yakından takip ettiğim takımlar arasında bulunuyor. Ruzic’in de yerli statüsünde oynaması rakibimiz için artı bir avantaj. Spor Toto Türkiye Kupası’nda da Tofaş’ı zaten son saniye basketi ile yenmiştik. Ama aslında bugün o günden daha iyi bir durumdayız. Bu arada Reha Öz ve Fatih Solak’ı kadromuza ilave ettik. Bir aylık bir süre için Hırvat oyuncu Luka Drezga ile anlaştık. Belki bugün yarın bir oyuncuyu daha kadromuza katarız. Bir süredir tekrarlıyorum ama yine belirtmek isterim; Bizim biraz daha zamana ihtiyacımız var. Polat Kocaoğlu’nun Türkiye Kupası’nda sakatlanması bizim için dezavantajdı. Ligde ilk üç karşılaşmada yer alamadı.
Zaman içinde kendi basketbol karakterimizi sahaya yansıtır hale geleceğiz. Bundan hiç şüphe duymadım. Kazanmamız gereken maçları kazanacağız. Hacettepe Üniversitesi maçını da kazandık zaten.
“Gidişat kötü” havasını artık bir an önce terk etmek zorundayız. Çok kötü giden bir durum yok artık. İşlerin kötü gittiği havası aslında bir ölçüde benden kaynaklandı. Bu havayı ben estirdim biraz. Çünkü gerçekten bir süre öncesine kadar gidişattan dolayı endişelerim ve buna bağlı üzüntülerim vardı. Bu durum çalışma arkadaşlarım dahil herkese yansıdı. Şimdi bu negatif havadan bir an önce kurtulmamız gerekiyor. Aslında çok kötü giden bir şey de yok. 3 maç oynadık ve Anadolu Efes-Galatasaray Medical Park gibi Türkiye’yi Euroleague’de temsil eden ve Final-Four hedefleyen iki takıma karşı kaybettik. Bu iki takımla bizim aramızda çok ciddi farklılıkların olduğu gün gibi aşikar ve herkes tarafından görülüyor.
Bütün bunları bir kılıf aramak, minareyi kılıfına uydurmak amacıyla söylemiyorum. Şu an ki gerçeklere işaret etmek istiyorum.  Ama bir süre sonra oynayacağımız basketbolla, sahaya yansıtacağımız basketbol karakterimizle geçen sezon ki gibi yine tüm takımlarla başa baş oynayacağız.
Kılıfta arayabilirdim. “Düşmeyeceğiz, kulvarımızdaki takımlar değil onlar, amacımız ligde kalmak” gibi sözlerde edebilirdim. Ama bütün bunlar benim tarzım değil ve hiçbir zaman olmadı. Önce bizim sabretmemiz gerekiyor. Herkesten biraz sabır rica ediyorum. Geçtiğimiz yıl da sezona başlarken “İlk sekiz haftada tek galibiyette kalabiliriz ama sonraki başarılı süreçten kimsenin kuşkusu olmasın” demiştim. Fakat tahminimden çok başarılı geçti ve 4 mağlubiyet, 4 galibiyet ile ilk sekiz haftayı geçtik.
Şimdi tüm taraftarlarımıza sesleniyorum, onlardan bir tek şey rica ediyorum; Tıpkı Anadolu Efes maçında olduğu gibi, orada gördüğüm tablo gibi bir duruş sergilesinler. Bu iftihar edilecek kulübün, bu iftihar edilecek takımın bizden daha çok onlar tarafından sahiplenilmesi gerekiyor. Bu takımın sahada oynanan oyunun neticesinden çok öte Edirne şehrine büyük faydası var. Olin Edirne Basketbol takımı Edirne’ye sayısız sosyal, kültürel ve ekonomik katkı sağlıyor. Bu takıma, bu kulübe taraftarlarımızın ve tüm Edirnelilerin sıkı sıkıya tutunması lazım.
Umarım Cumartesi günü deplasmanda oynayacağımız TOFAŞ maçında da kendi basketbol yapımıza biraz daha katmış oluruz.
Bu arada şimdiden tüm taraftarlarımızın ve basketbol dünyasının Kurban bayramlarını kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.”
Kaynak: http://www.edirnebasket.com/tastimur-guzel-haberler-verdi/

Olin Başkanı  
Muranlı
Taraftara Teşekkür Etti

 Hakan Tokyay
30 Ekim.2011 tarihinde sahamızda oynanan Olin Edirne-Anadolu Efes Beko Basketbol Ligi karşılaşması öncesi, hayatını yitiren şehitlerimiz, Van depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve Cumhuriyet Bayramımız ile ilgili, Olin Edirne Basketbol Kulübü ile taraftar derneğinin birlikte düzenlediği etkinlik üzerine Yönetim Kurulu adına, Başkan Mehmet Muranlı şu açıklamayı yaptı;
Foto Hakan Tokyay 

“Kulübümüz ve taraftarımız geçmiş yıllarda olduğu gibi, ülkemizin tüm değerlerine ve birlikteliğine ne kadar sahip çıktığını bir kez daha ispatlamıştır.
Hafta sonunda Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’nda Anadolu Efes ile oynadığımız Beko Basketbol Ligi 3.hafta maçının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın hem ertesine denk gelmesi ve hem de Basketbol Federasyonumuzun 3. hafta da oynanan tüm maçların gelirlerinin Van depremzedelerine bağışlanması kararı ve son günlerde artan hain, insanlık dışı terör saldırıları ve bu saldırılar karşısında birçok canımızı yitirmemiz kulübümüzün ve taraftarlarımızın ülkemizin değerleri ve birlikteliğine olan hassasiyetini bir kez daha artırmış ve bunun üzerine maç öncesi kulübümüz yönetimi, idari ve teknik kadrosu, oyuncusu ve taraftarıyla bir bütün olarak hem Cumhuriyet coşkusunu yaşamış, maça gelerek Van’daki depremzedelere destek amacıyla tribünlere koşmuş; ayrıca, hem Van depreminde hem de hain terör saldırılarında hayatını kaybeden, Şehitlerimizi anarak bugünlerde en çok ihtiyacımız olan birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu örnek bir şekilde sergilemişlerdir.
Kulübümüz ve taraftarımız geçtiğimiz sezon da ülkemizin değerlerine sahip çıkmış, Cumhuriyet Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik Spor Bayramlarımızı aynı coşku ve birlik içinde kutlamış ve hain saldırılar sonucu hayatını kaybeden şehitlerimizi saygı ile anmıştır.
Hafta sonunda bir kez daha sergilediğimiz bu birlik ve beraberlik duruşumuzu mükemmel bir şekilde yerine getiren, değerlerimize sahip çıkarak yaşatan büyük Edirne’nin büyük taraftarlarına teşekkürü bir borç biliyorum. Olin Edirne Basketbol Kulübü takımıyla, taraftarıyla, saha içi ve saha dışı organizasyonlarıyla örnek olmaya devam edecektir”. Dedi.
Kaynak: http://www.edirnedespor.com/basketbol/2638.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder