31 Aralık 2013 Salı

Edirne Futbol I. Amatör Küme A Grubu Birinci Devre Müsabakaları Sona Erdi

Fotoğraf Levent Takan
 
Edirne Futbol 1. Amatör Küme A Grubu Skorları
Çarşı
3-3
Kirişhane
Saraçhane
4-0
Enez
Köprüce
3-7
İbriktepe
Tayakadın
1-2
Yeniimaret
Bay Havsa Birlik
Edirne Futbol 1. Amatör Küme A Grubu Puan Durumu
S
Takımlar
O
G
B
M
A
Y
P
AV
1
Saraçhane
8
6
1
1
33
7
19
+26
2
Yeniimaret
8
5
1
2
26
9
16
+17
3
Kirişhane
8
4
3
1
33
13
15
+20
4
Enez
8
4
2
2
22
14
14
+8
5
Havsa Birlik
8
4
1
3
30
27
13
+3
6
Çarşı
8
2
6
0
22
10
12
+12
7
Tayakadın
8
2
2
4
14
17
8
-3
8
İbriktepe
8
1
0
7
17
47
3
-30
9
Köprüce
8
0
0
8
7
60
0
-53

 İlk Yarıyı Kirişhanespor ve Çarşıspor Puanları Paylaştı
Edirne 1.Amatör Küme –A-Grubunda haftaya liderin 2 puan ardından ikinci sırada giren Kirişhanespor ve 2 hafta önce Mustafa Börektar ile yollarını ayırarak anlaştığı Hasan Yorulmaz ile de birkaç haftalık beraberlikten sonra yollarını ayıran Çarşıspor karşılaşmasından galip taraf çıkmadı ve 3-3’lük beraberlikle puanlar paylaşıldı. Çarşıspor Hasan Yorulmaz ile de yollarını ayırınca maça takımın başında yönetici Turgut Sarıbaşak çıktı.
Maça hızlı başlayan taraf Kirişhanespor oldu ve daha birinci dakikada ceza yayının hemen önünde sert vuran Volkan topu kalecinin üzerinden ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0  öne geçirdi.
Golün ardından  daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçen ve takımların karşılıklı cılız pozisyonlara girdiği maçın 37. dakikasında  golü bulan taraf bu kez Çarşıspor oldu . Serbest vuruşta kaleciden dönen topu tamamlayan Erdi takımına eşitliği getirdi 1-1. Çarşıspor atağını kesen Kirişhanespor’un başlattığı kontra atakta soldan Çarşı ceza sahasına yaklaşan Mustafa Kahraman, 6 pas içinde topu Feyzullah ile buluşturdu ve 42. dakikada Feyzullah Kirişhane’yi 2-1 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.
İlk yarıda Kirişhanespor’un daha etkili bir oyun sergilediği maçın ikinci yarısı Çarşıspor’un etkili atakları ile başladı. Kirişhanespor’un orta alanda yaptığı iki oyuncu değişikliği adeta Çarşıspor’a yaradı ve Kirişhanespor orta sahasını rahat geçmeye başlayan Çarşıspor sık sık girdiği pozisyonlardan birini 66. dakikada gole çevirdi. Özellikle sağ kanadı kullanan Çarşıspor, kendi sahasından başlattığı hücumda topu yine Kirişhane ceza sahasının sağ tarafından kullandı ve ceza yayının önünde Erdinç Yılmaz ile buluşturdu ve Erdinç’in vurduğu şık vuruşu Kirişhanespor kalecisi Murat sadece seyretmekle yetindi ve skora denge geldi 2-2.
Çarşısıpor’un yine etkili ataklarda bulunduğu bir sırada bu kez golü bulan taraf 72. dakikada Kirişhanespor oldu. Ceza sahası içinde oluşan karambolde topa son dokunan Rıza Karaca oldu ve Kirişhanespor tekrar öne geçti 3-2. Ama Kirişhanespor’un bu sevinci sadece 2 dakika sürdü. 74. dakikada  Çarşıspor  Kirişhane ceza sahasına yine sağ taraftan girdi, ortalanan top kaleye 25 metre mesafede Güngör’ün önüne düştü, Güngör sert vurdu ve topu kalecinin solundan üst köşeye bırakarak skoru tekrar eşitledi 3-3.
84. dakikada bu kez Kirişhanespor girdiği bir pozisyonu değerlendiremedi. 85’te Çarşısıpor’un penaltı itirazlarına 89’da Kirişhanespor’un penaltı itirazları eklense de takımlar başka gol bulamadılar ve maç 3-3 beraberlikle sona erdi. Kirişhanespor bu skorla lider Saraçhanespor ile arasında olan puan farkını 4’e çıkardı ve ikinciliği de rakibini mağlup eden Yeni İmaretspor’a kaptırdı. Çarşıspor ise 2 galibiyet 6 beraberlikle ilk yarıyı yenilgisiz kapadı.
Maçın sonunda saha içinde iki takımdan bazı oyuncular arasında gerginlik yaşansa da özellikle Çarşıpor yöneticisi Turgut Sarıbaşak’ın çabalarıyla büyümeden önlendi.
Hakemler:  Harun Katı, Zihni Ertaş, Tugay Aydın.
Çarşıspor: Özgür, aytaç, Muhammed Ali Daşkın, Şahin, Ceyhun, Muhammet haydar Çolak, Ramazan, Güngör, Eray.
Alıntı ve Fotoğraf: http://www.sporextra.net/?p=1039
Birinci Devreyi Saraçhane Spor Galibiyetle Bitirdi
Edirne 1.Amatör Küme  -A-Grubu lideri Saraçhanespor evinde ağırladığı Enezspor’u 4-0 mağlup ederek ilk yarının son haftasını galibiyetle kapadı. Saraçhanespor, en yakın takipçisi Kirişhanespor’un da Çarşıspor ile 3-3 berabere kalması sonucu puan farkını da 4’e çıkararak önemli bir avantaj elde etti.
Her iki takımında karşılıklı atakları ve daha çok ta orta saha mücadelesi çeklinde geçen maçın ilk yarısında gol çıkmadı ve takımlar soyunma odalarına 0-0 beraberlikle gittiler.
İkinci yarıya etkili başlayan taraf Saraçhanespor oldu ve ilk gol pozisyonuna 50. Dakikada girdi. Ceza sahası içinde Saraçhaneli oyuncu vurdu kaleciden dönen topa bir başka Saraçhaneli oyuncu vurdu ama top az farkla dışarı çıktı. 53. Dakikada Saraçhanespor Enezspor ceza sahasının solundan bulduğu serbest vuruşta top kalecinin önünde zıpladı ve kaleci kontrpiyede kaldı, topu önünde bulan Nihat Özten topu ağlarla buluşturdu ve ev sahibi ekip 1-0 öne geçti.
Golün ardından ataklarını artıran Saraçhanespor’un 60. dakikada kaleye çektiği orta-şut karışımı vuruşunu kaleci son anda tokatlayarak dışarı attı. 64. dakikada rakibine sert giren Enezsporlu Onur Yeşil kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.
10 kişi kalan rakibi üzerinde etkinliğini artıran Saraçhanespor aradığı ikinci golü 74. dakikada buldu. Serdar Pala takımını 2-0 öne geçirdi.
İkinci golü kalesinde gören Enezspor’un 10 kişi kalmanın da etkisiyle direnci düştü ve Saraçhanespor peşpeşe ataklarla Enezspor kalesini abluka altına almaya başladı. Fakat 76’da Enez spor bir kontra atakta gole yaklaştı, Özcan Erdoğan ceza yayının önünden sert vurdu kaleci Hüseyin topu son anda tokatlayarak auta gönderdi. 77. dakikada bu kez Saraçhanespor net bir pozisyondan yararlanamadı. 84’de Enezspor defansı ofsayt diye duraksayınca oyuna sonradan giren Enes Arık topu ağlarla buluşturdu 3-0. Normal süre bu skorla tamamlanırken maçın uzatma dakikalarında Saraçhanesporlu Serdar Pala soldan ceza sahasına girdi, kaleciyle karşı karşıya kaldı sert vurdu, kaleciden dönen topu iyi takip eden Enes Arık boş kaleye topu yuvarlayarak kendisini ikinci takımının da 4. golünü kaydetti. Maç bu skorla sona ererken uzatma dakikalarının son saniyesinde Enezsporlu Serdar Hülagü, hakeme itiraz ettiği gerekçesiyle ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı bırakıldı.
Maç sonunda Spor Extra’ya açıklamalarda bulunan Saraçhanespor antrenörü Reyhan Sağlam “ İlk yarı zorlandık. Ne zaman topu yere indirdik ve yardımlaşmayı sağladık başarılı olduk. Takım disiplininden kopmadan oynarsak iyi takımız. Oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.
Maç öncesi görüşlerini aldığımız Enezspor yöneticisi Hasan Çakmak’ta “Amacımız Süper Amatör Lig’e yükselmek. Bugün ki maçta da hak eden kazansın” dedi.
Hakemler: Okan Büyükvesek, Hamdi Görkem Pehlivanlı, Üsame Yapıcı
Saraçhanespor: Hüseyin, Emekcan, Nihat, Batu, Gani, Mustafa, Fırat Kırmız, Emre, Ali Berk, Serdal, Berk.
Enezspor: Melih, Yusuf, Ünal, Onur, Oğuz, Özcan, Mert, Okan, Serdar, İsmail, Hilmican.
Fotoğraf ve Alıntı: http://www.sporextra.net/?p=1010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder