18 Aralık 2013 Çarşamba

Edirne Spor 92 - Balçova Belediye Termal 40


Tiffany Renee Stansbury'in Maçta yaptığı ilk sayısı
Edirne Spor Balçova Belediye Termali Farklı Yenmesini Bildi
Edirnespor Kadın Basketbol Takımı ligin ilk yarısının son maçında evinde ağırladığı Balçova Belediye Temal’i 92-40 mağlup ederek ilk yarıyı mağlubiyetsiz lider olarak tamamladı. Maçın ilk yarısı da 46-21 Edirnespor’un üstünlüğünde sona erdi.
Maçtan önce kulüp başkanı Murat Boyacıoğlu, Fransa’nın Tarbes takımına transfer olan Tiffany Renee Stansbury’e sarı-kırmızılı forma ile verdiği mücadeleden ötürü teşekkür ederek bi buket çiçek verdi.
Maçın bitiminde de taraftarlar adına Bülent Paçarız tarafından, Cumartesi günü 30. Doğum gününü kutlayan Edirnesporlu Gamze Türkoğlu ve 18. Evlilik yıldönümlerini kutlayan antrenör Caner Yıllar ve eşi oyuncu Banu Yıllar için hazırlanan pasta kesildi.
Edirnespor’da Gamze Zeren 23 sayı 21 ribaunt ile double double yaparak müthiş bir performans sergilerken Gamze Türkoğlu’da 10 sayı 13 ribaunt ile double double yapan bir başka Edirnesporlu oldu. Diğer çift haneli sayılara ulaşan oyuncular ise Pelin Küccük (14), Seda Güçlü (13) ve Tiffany Stansbury (10) oldular.
Konuk ekip Balçova Belediyesi Termal’de ise Sinem Elmas 16, Seda Öztürk 13 sayı ile maçı tamamladılar.
Edirnespor’un 71’e 33 ribaunt üstünlüğü dikkat şekiciydi.
Edirnespor maça İrem Tulgar’ın 3 sayılık basketiyle başladı.  Ardından Gamze Zeren’in pota altından bulduğu sayılarla skor 7-2 oldu. 4. Dakika geride kalırken Tiffany, Gamze Zaeren ve Seda Güçlü’nün sayıları ile fark açılmaya başladı 13-4. Son 3.45’e girilitkrn Pelin Küccük’ün turnike basketi ile skor 19-6 oldu ve Balçova mola aldı. Geri kalan sürede Edirnespor Seda Güçlü ve Pelin Küccük ile sayılar bularak ilk periyotu 27-10 önde tamamladı.
İkinci periyota tutuk başlayan Edirnespor, Balçova Belediye Termal’in 7-0’lık serisini engelleyemedi ve fark 10 sayıya geriledi 27-17. Caner Yıllar’ın molasından sonra Edirnespor önce Gamze Zeren’in serbet atış sayısı ve ardından pota altından bulduğu 2 sayı daha sonra da Pelin Küccük’ün başarılı 3 sayılık atışı ile farkın azalmasına izin vermedi 4. Dakika 33-17 skorla geçildi. İrem Tulgar’ın basketiyle 35-19 oldu. Daha sonra Edirnespor 8-0’lık bir seriyle son 2 dakikaya 43-19 Edirnespor üstünlüğünde girildi. Kalan bölümde Edirnespor 3 Balçova Belediye 2 sayı buldu ve ilk yarı Edirnespor lehine 46-21 sona erdi.
Üçüncü periyotta Edirnespor top kayıpları ve rakibin hücumlarını durdurmada sıkıntılar yaşadı ve bu periyotta Balçova Belediyesi 13 sayı buldu. Edirnespor hücum organizasyonlarında istediği sonuçları alamasa da rakibi karşısında bu peritotu 19-13 önde kapadı ve final periyotuna 65-34 Edirnespor’un üstünlüğünde girildi.
Final periyotuna Edirnespor İrem, Gamze Türkoğlu ve Özge’nin elinden bulduğu 8-0’lık seriyle başladı 73-34.  Son 2.30 dakikaya Edirnespor 10-2’lik bir seri bularak farkı daha da açmaya başladı ve son 1 dakikaya da Pelin Küccük’ün 3 sayılık atışı ile 87-37 girildi. Edirnespor Halime Uykan ile son topu sayıya çevirince maçın skoru da 92-40 tescil edildi.
Edirne Spor Bayan Takımının İlk Beşi
Maç sonunda yapılan basın toplantısında konuşan Tiffany Renee Stansbury Edirnespor’da yer aldığı süre içinde çok güzel günlerinin geçtiğini, antrenör, teknik ekip, başkan, ymnetim ve taraftarların çok müthiş insanlar olduğunu belirterek herkese ayrı ayrı teşekkür etti. Tiffany konuşmasını “Burada çok mutluydu. İnanın burasını ikinci evim gibi görüyorum” diyerek tamamladı.
Edirnespor sportif direktörü ve antrenör Caner Yıllar ise ilk yarıyı yenilgisiz lider olarak bitirdikleri için sevindiklerini söyleyerek “Ligin ilk yarısını tüm gruplar içinde en az sayı yiyen takım olarak tamamladık. Geçtiğimiz hafta çok önemli bir rakiple oynadıktan sonra bu maçta oyuncularım zaman zaman konsantrasyon sorunu yaşadılar. Haftayı da çok iyi antrenman yapamadan tamamladık. Zaman zaman iyi oynadığımızı düşünüyorum. Önemli olan bu tür maçları kazasız belasız atlatmaktır ve bunu başardık. Tiffanny’nin bugün bizimle son maçıydı. Kendisi Türkiye liglerinde tanıdığım en karakterli oyuncuların başında geliyor. Kendisi ile bir devre çalışmaktan dolayı memnunun. Bugün de son maçı olmasına rağmen elinden geleni sahaya yansıttı. Kendisine teşekkür ediyorum. Şimdi önümüzdeki 15 günlük arayı en iyi şekilde değerlendirip Mersin Kurtuluş maçında en iyi bir şekilde taraftarımızın karşısına çıkmayı düşünüyoruz” dedi. Caner Yıllar ayrıca maç sonunda yapılan pasta sürprizine de değinerek “28 yıllık meslek hayatım boyunca ilk defa böyle bir şey yaşıyorum. Taraftarlarımız oyuncularımıza bu tip şeyleri daha önce de yapıyorlardı ama benim evlilik yıldönümümü de öğrenerek bu sürprizi yapmaları beni çok şaşırttı. Zaten Edirne Basketbol Taraftarlar Derneği bu tip şeyleri çok iyi yapıyorlar ve bize ilkleri yaşatıyorlar. Bülen paçarız ağabeyimiz nezdinde hepsine teşekkür ediyorum” dedi.
Balçova Belediye Termal antrenörü Bülent Özkan “Fizik gücü ve tecrübesi bizden çok yüksek olan bir takımla oynadık. Edirnespor’a bundan sonra ki maçlarında da başarılar diliyorum” derken, genç oyuncu Seda Öztürk ise “Genç bir takımız ve tecrübeli ve güçlü ablalarımızla oynadık ve mücadele etmeye çalıştık, onları tebrik ediyorum” dedi.
Edirnespor: Tiffany Renee Stansbury 10, İrem Tulgar 8, Halime Uykan, 2, Banu Yıllar, İlayda Tokmak 5, Meriç Banu Yenal 2, Pelin Küccük 14, Gamze Zeren 23, Özge Turmuş 5, Gamze Türkoğlu 10, Oya Salter, Seda Güçlü 13.
Balçova Belediye Termal: Seda Öztürk 13, Seçil kan, Sinem Kafalı 1, Ece Yenibayrak 3, Ece Öztürk 2, Esra Altınsu, Cansu Olağan, Dilan Baydarlı, Bahar Durur, 2, Cansu Doğan 3, Tuğçe Bozkurt, Sinem Elmas 16.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder