16 Eylül 2014 Salı

Bir “Satışın” Anatomisi

31 Ağustos 2014
Edirne Basket.Com yarın akşamdan itibaren Olin Edirne’nin nasıl önce Edirne Basket’e sonra da Eskişehir Basket SK’ya dönüştüğü üzerindeki sis perdesini aralıyor.
Bir “Satışın” Anatomisi isimli yazı dizisi ile merak edilenler su yüzüne çıkıyor, gerçekler sere serpe ortalığa dökülüyor.
4 yılda neler oldu, taraftarın şarkılarından nasıl oldu da “Kimse bize sahip çıkmıyor” noktasına gelindi?
“Olin Edirne basketbol derneği satılamaz dernekler kanununda böyle bir şey yok Derya Yanlıer takımı satın almadı bir yıllık yönetim sponsoru oldu”dan nasıl oldu da kulüp bir anda Eskişehir Basket oldu?
Nasıl oldu da “Çok değerli bir ekiple yola çıktık ve arkadaşlarımla beraber amacımız Edirne’de istikrarlı ve sürdürülebilir bir yapı yaratarak basketbolu ve spor kültürünü daha ileri noktalara taşımak” tan kulübü ve takımı Eskişehir’e taşımaya gelindi?
“Bu takım Edirne’nin takımı ve basketbol Edirne’de devam edecek. Bu kulübün gerçek sahipleri olan Edirne halkının bugüne kadar göstermiş olduğu desteğin çok daha fazlasını bu genç, yenilikçi ve dinamik yapıya vereceğine eminiz. Son 4 yıldır Edirne’yi TBL’nin en zorlu deplasmanı haline getiren taraftarımızın takımımızı her yerde destekleyerek örnek olmaya devam edeceğine inanıyoruz” açıklamalarından nasıl oldu da Edirne’de taraftar desteği az.  Kombine ve bilet satışlarında her yıl düşüş var. Bu yüzden Eskişehir’e gidiyoruz noktasına gelindi?
Derya Yannier’e “Edirne’de taraftar desteği az.  Kombine ve bilet satışlarında her yıl düşüş var. Alın takımı gidin” dendi mi? Dendiyse bunu kim dedi?
Kombine satışlarındaki düşüşün, maçlarda her geçen gün az bilet satılmasının nedenleri ne? Buna kimler sebep oldu? Cehennem ateşi yanan Mimar Sinan Arena nasıl “Kuzuların sessizliğine” büründü?
Edirne takımına gerçekten sahip çıkmadı mı? Yoksa takım Edirne ile paylaşılmayıp şehrin takımı mı olamadı? Bunun nedenleri neydi, baş sorumluları kimlerdi?
Ve konuyla ilgili daha birçok soru hepsi bu yazı dizisinin içinde.
http://www.edirnebasket.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder