16 Eylül 2014 Salı

İki şehri birbirine düşüren karar

4 Eylül 2014
Erkekler Basketbol 1. Ligi’nde yer alan Olin Edirne’nin haklarını devralan Derya Yannıer yönetimindeki ekibin, takımı Edirne'den Eskişehir'e taşıma kararı alması ortalığı karıştırdı.
Geride kalan sezonlarda Erkekler Basketbol 1. Ligi’nde Olin Edirne adıyla mücadele eden, Olin firmasının sponsorluktan çekilmesinin ardından belirsizlik yaşayan kulüpte başlayan tartışma, farklı bir boyut kazandı. Takımın yönetim hakları, eski basketbolcu Derya Yannıer ve ekibi tarafından devralınırken, başlangıçta Edirne Basket ismiyle yola devam etme yönündeki kararın değişmesi, Edirne’de tepkiye yol açtı.
Tişört Bile Bastırdılar
5 Ağustos’ta kulübün genel kurulu yapıldı ve yönetim haklarını Derya Yannıer devraldı ve Genel Koordinatör görevini üstlendi. Takım, 30 Ağustos’ta Eskişehir’e kampa gitti. Yaklaşık 1 haftadır Eskişehir’de antrenman yapan takım için, Eskişehir Basket yazılı takım tişörtleri bastırıldı, “eskisehirbasket.com” adını taşıyan resmi internet sitesi açıldı. Bu gelişmelerin ardından, takımın Eskişehir’e taşınacağını, Olin Edirne Basketbol Kulübü ana sponsoru olan Edirne Yağ Sanayi Genel Müdürü Mehmet Edip Ağaoğulları da doğruladı. Ağaoğulları, yeni yönetimin sponsor ve taraftar desteği nedeniyle Edirne’nin yerine Eskişehir’i tercih ettiğini, gelecek sezon Eskişehir Basket adıyla mücadele edeceklerini kendilerine bildirdiklerini söyledi. Basketbol Federasyonu’nun da bu konuya sıcak baktığını belirten Ağaoğulları, 5 Ağustos’ta yapılan Genel Kurul’un ardından yeni yönetimi devralan Derya Yannıer ve ekibinin, yapılan sözleşmede, takımı bir başka şehre taşıma opsiyonuna sahip olduğunu ifade etti.
Bu arada, kulüp yeni yöneticilerinin Anadolu Üniversitesi ile görüştüğü ve 2 Eylül Spor Salonu’nu kullanmak için anlaşma yapmaya hazırlandığı öğrenildi.
Edirneliler Öfkeli: Takımı Taşıyamazsınız
Edirne Basketbol Taraftarları Derneği Başkanı Semih Dinçman, takımın Eskişehir’e taşınmasının hukuki olarak mümkün olmadığını ileri sürüp, tartışma başlattı. Dinçman, Derya Yannıer ve ekibinin göreve ilk geldiklerinde, “Bu takım, Edirne’nin takımı. Biz takıma sponsor bulacağız. Takım her zaman Edirne’de kalacak” diye konuştuğunu hatırlatarak şunları söyledi:
“Yeni yönetim, antrenmanların İstanbul’da yapılacağını, takımın maçlarını Edirne’de oynayacağını söylemişti. Biz de taraftarlar olarak bu takım Edirne’nin takımıdır diyerek bu durumu kabullendik. Ancak takım şimdi Edirne’den koparılmaya çalışılıyor. Bu kabul edilecek bir durum değil. Taraftar olarak biz takımımızı çok iyi destekledik. Gitmediğimiz deplasman kalmadı. Şimdi bize layık görülen bu mu ?“
“Tepkimiz Takımı Edirne’den Koparanlara”
Dinçman, kulübün adının ve yerinin değiştirilmesi için, Türkiye Basketbol Federasyonu’na başvuru yapılması gerektiğini, lige kısa bir süre kala Türkiye Basketbol Federasyonu’nun bu konuda karar alması için geç kaldığını ileri sürüp, kulübün dernek statüsünde olduğu için isminin ve mücadele ettiği şehrin değiştirilmesinin mümkün olmadığını iddia etti.
Dinçman, tepkilerinin Eskişehir taraftarına olmadığını da belirterek, “Tepkimiz takımı Edirne’den koparanlara” diye konuştu.
Yannıer: “Gerekli Açıklama Yapılacak”
Konuyla ilgili görüşlerini almak için aradığımız Edirne Basketbol Kulübü Genel Koordinatörü Derya Yannıer ise, detaylı konuşamayacağını, gerekli açıklamanın 10-15 gün içinde yapılacağını söyledi. Yannıer, takımın Eskişehir’de kamp yaptığını ise doğruladı. Edirne halkının tepkisinden ve çıkan haberlerden rahatsızlık duyan Yannıer’in, yakın çevresine, kararın kendisine ait olmadığını ve yönetimdeki diğer kişiler tarafından bu kararı almaya zorlandığını söylediği iddia edildi.
Edirne Basketbol Taraftarları Derneği, internet üzerinden imza kampanyası başlatıp, tüm Edirnelilerin takımına sahip çıkmasını istedi.
'Henüz Bize Gelen Başvuru Yok’
Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş, kendilerine şehir değişikliği konusunda henüz bir başvuru gelmediğini söyledi. Özgümüş, “Benzer bir durum geçen sene Erdemirspor ile yaşanmıştı. Böyle bir başvuru olması halinde, yönetim kurulumuz toplanır ve durumu görüşür. Eğer basketbol için olumlu şartlar taşıyorsa kabul edilebilir” dedi.
Alıntı: http://www.hurriyet.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder