29 Aralık 2011 Perşembe

Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 92'inci Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı


Atatürk'ün
Ankara'ya Gelişinin 92'inci Yıldönümü
Coşkuyla Kutlandı

Garnizon Koşusu’nu Kızılay yerine Anıttepe’de yaptılar
Önce Meclis’ten, sonra da Dolmabahçe’den askerlerin çıkarılmasıyla yaşanan süreç, yıldır Ankara’nın kalbinde koşulan Garnizon Koşusu’na da yansıdı.
Atatürk’ün Ankara’ya ilk ayak bastığı 27 Aralık 1919 tarihinin anısına 1932’den geçen yıla kadar aralıksız olarak gerçekleştirilen Garnizon Koşusu, ilk kez geçtiğimiz yıl güzergâh verilmeyen koşu, bu yıl ise Anıtkabir çevresine sıkıştırıldı. Bu yıl 78’incisi gerçekleşen Garnizon Koşusu valilik proğramına alınmadı.
Mehmetçik, Anıtkabir ve çevresinde koştu
Geleneksel olarak Kara Harp Okulu-Dikmen Caddesi-Genelkurmay-Akay Kavşağı-Kızılay Kavşağı-Sıhhiye Kavşağı-Necatibey Caddesi-Gençlik Caddesi hattında yapılan koşu bu yıl Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi-Akdeniz Caddesi-Gençlik Caddesi güzergâhında yapıldı.
Buruk Kutlamayı Halk Çoşkuyla Alkışladı
Geçtiğimiz yıl Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 91’inci yıldönümünde garnizon koşusu krizi yaşanmıştı. Her yıl harp okulu öğrencilerinin Anıtkabir’e kadar yaptıkları “Ata’ya saygı koşusu” güzergâh tahsis edilmediği için gerçekleşemeemişti.
Bu yıl da güzergâh kısıtlamasına takılan Garnizon Koşusu’na katılan askerler büyük bir Türk bayrağıyla Atatürk posteri taşıdı. Ankara caddelerinde ellerinde büyük boy Türk Bayrağı ve Atatürk posteri taşıyan askerler, “Her şey vatan için”, “Vatan sana canım feda” diye tempo tutan askerlere vatandaşlar da evlerinin balkon ve pencerelerinden Türk bayrakları sallayarak alkışlarla askerlere destek verdiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder