12 Şubat 2014 Çarşamba

Edirne I. Amatör Küme A Grubu

Edirne I. Amatör Küme A Grubu
Skorları
Ev Sahibi Takım
Skor
Misafir Takım
Yeniimaret
1 – 1
Çarşı
Saraçhane
8 – 1
Tayakadın
Enez
1 – 4
Köprüce
İbriktepe
3 – 0
Havsa Birlik
 
Bay
Kirişhane

 Yeniimaret-Çarşı – Puanlar Kardeş Payı
Levent Takan
Geçtiğimiz haftayı Köprücespor’u 23-1 skorla mağlup eden ve maç fazlasıyla Saraçhanespor’u geçerek liderliğe oturan Yeniimaretspor ile geçtiğimiz haftayı İbriktepespor galibiyetiyle kapayan Çarşıspor arasında oldukça çekişmeli geçeği beklenen maçtan galip taraf çıkmadı ve takımlar buldukları birer gol ile puanları da birer birer paylaştılar.
Maça oldukça temkinli başlayan taraflardan daha istekli ve atak olan takım ilk yarıda Yeniimaretspor’du. Çarşı kalesinde tehlikeler yaratsalar da istedikleri gole ancak 31. dakika da ulaştılar. Bu dakikada Yeniimaretspor’lu Yücel orta saha ile Çarşıpor ceza sahası arasında topla buluştu, DSİ defansının ofsayt gerekçesiyle tereddüde düşmesi sonucu Burak bir anda kaleci ile karşı karşıya geldi ve topu kalecinin solundan ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi.
İkinci yarının başlamasıyla sahada daha etkin olan taraf Çarşıpor oldu. Ve bunun meyvasını ikinci yarının hemen başında 52. dakikada buldular ve Erdinç takımına eşitliği getiren golü getirdi 1-1.
Bu dakikadan sonra Çarşıspor daha etkili gözükse de her iki takım da gol pozisyonlarına girmeyi denediler ama bu pozisyonlardan bir türlü gol çıkaramadılar ve karşılıklı atılan gollerle beraberliğe razı olarak haftayı birer puanla kapadılar.
Bu sonuçla Yeniimaretspor 20 puanla, Saraçhane’nin 2 puan gerisinde ikinciliğe otururken, Çarşıspor’da sezon başından bu yana sürdürdüğü yenilmezliğini devam ettirerek puanını 16’ya çıkardı ve haftayı bay geçen Kirişhane’nin 1 puan önüne geçerek 5. sıraya yükseldi.
Hakemler: Emre Sercan Aydın, Mahmut Mert Halkapınar, Barış Cebeci
Yeniimaretspor: Emre, Osman, Yalçın, Serdar, Egemen, Harun, Mert, Arif, Yücel, Erdi, Bilal.
Çarşıspor: Özgür, Murat, Muhammet Ali, Şahin, Ceyhun, Güngör, Fatih, Aytaç, Mehmet Can, Erdinç, Anıl.
 Saraçhanespor – Tayakadın Maçında Yine Protesto Vardı
Levent Takan
Pazar günü oynanan 1.Amatör Küme A-Grubu Saraçhanespor-Tayakadınspor mücadelesinde yine ilginç bir protesto sahnesine tanık olduk.
Tayakadınspor sahaya tamamen genç takım kadrosuyla çıktı ve başlama vuruşuyla birlikte Tayakadınspor’lu oyuncular tam 1 dakika boyunca kendi yarı sahalarında kıpırdamadan dururken, Saraçhanesporlu oyuncular da bu süre içinde kendi yarı sahaları içinde top çevirdiler.
Geçtiğimiz günlerde Köprücespor U-17 takımı da buna benzer bir protesto gösterisi yapmış, sahada 1 dakika boyunca kıpırdamadan durduktan sonra sahadan çekilmişlerdi.
Bu kez öyle olmadı ve 1 dakikalık protestonun ardından maç normal şekilde devam etmeye başladı.
Konuyla ilgili görüştüğümüz Tayakadınspor yöneticisine “Geçtiğimiz hafta sahanızda oyuncunuzun kırmızı kart görmesi sonunda oyuncunuzun hakeme filli müdahalede bulunması ve hakeminde maçı tatil etmesi, ardından da bir oyuncunuzun 15, diğer oyuncunuzun 1o maç ceza alması, maçın 3-0 aleyhinize tescil edilmesi ve 3 puanınızın silinmesi olayını mı protesto ediyorsunuz” sorumuza “ Hayır sadece o değil. Amacımız ligin başından bu yana yaşananlar, hakemlerin taraflı tavırlarını protesto etmek. Bundan sonra ligin sonuna dek maçlarımıza genç takım oyuncularıyla çıkacağız” yanıtını aldık.
Maçın önüne geçen bu protesto gösterisinden sonra maç normal seyrin de geçse de Saraçhanespor, genç takım oyuncularından oluşan rakip Tayakadınspor karşısında sahaya kendi oyunlarını yansıtmak istememeleri nedeniyle maç zaman zaman antrenman havasının dışına çıkamadı. Saraçhane kenar yönetiminin de zaman zaman oyuncularına fazla baskılı oynamamaları yönünde ikazlarda bulundukları dikkat çekti.
Maçın ilk devresi 5-0 Saraçhanespor lehinde sona ererken, ikinci yarıda Saraçhanespor 3, konuk Tayakadınspor’da 1 gol buldu ve maç Saraçhanespor’un 8-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.
Bu sonuçla Saraçhanespor puanını 22’ye çıkararak bir maç eksiğine rağmen Yeniimaretspor’un önünde 2 puan farkla tekrar liderlik koltuğuna oturdu.
Hakemler: İlker Ataalp, Şaban Can Karapire, Yunus Oruç.
Saraçhanespor; Hüseyin, Emekcan, Hayri, Batu, Gani, M.Burak, Fırat Kırmız, Nihat, Ali Berk, Serdal, Furat Yıldız,
Tayakadınspor: Özcan, Ali, Barış, Emircan, Ertunç, Berkay, Çağatay, Yiğit, Kader, Saner, Emincan.
Alıntı: http://www.sporextra.net/?p=1952
 
Puan Durumu
S
Takımlar
O
G
B
M
A
Y
P
AV
1
Saraçhane
9
7
1
1
41
8
22
33
2
Yeniimaret
10
6
2
2
50
12
20
38
3
Enez
10
6
2
2
28
14
20
14
4
Havsa Birlik
10
6
1
3
36
29
19
7
5
Çarşı
10
3
7
0
27
14
16
13
6
Kirişhane
9
4
3
4
34
15
15
19
7
Tayakadın
10
2
2
6
15
28
5
-13 1HMV
8
İbriktepe
10
1
0
9
21
55
3
-34
9
Köprüce
10
0
0
10
9
86
0
-77 LİE

 Haftanın Programı
Tarih
Saha
Saat
Ev Sahibi Takım
Misafir Takım
16 Şubat
Saraçhane 2
14.30
Çarşı
Enez
16 Şubat
Saraçhane 2
16.45
Kirişhane
İbriktepe
16 Şubat
Havsa
15.00
Havsa Birlik
Yeniimaret
Hükmen
Galip
 
Köprüce 0
3 Saraçhane
 
 
Bay
Tayakadın
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder