12 Şubat 2014 Çarşamba

Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi ikinci kademe Müsabakaları

09 Şubat 2014
Edirnespor’un Rakipleri Pazartesi günü belli oluyor/olası grup eşleşmeleri
Levent Takan
Türkiye Basketbol Federasyonu yöneticileri ile Türkiye Kadınlar Basketbol İkinci Ligi (TKB2L) takım temsilcilerinin katılacağı Lig Kurulu toplantısı ve TKB2L kura çekimi, 10 Şubat Pazartesi günü saat 15.00’da İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek
 Bugün oynanacak karşılaşmalarla sona erecek olan Normal Sezonda gruplarında ilk 6 sırayı alarak Eleme Gruplarına yükselmeye hak kazanan takımlar belli oldu. Buna göre Edirnespor’un yer aldığı
B-Grubunda sırasıyla
Ormanspor
Edirnespor
Mersin Kurtuluş
Güre Belediye
İzmir Eda spor
Balçova Belediye Termal
A-Grubundan sırasıyla
Çankaya Üniversitesi
AS Osmaniye Gençlik
İzmir BŞB
Nevşehir Üniversitesi
Anadolu Üniversitesi
C-Grubundan sırasıyla
Mersin Üniversitesi
Yakın Doğu Universitesi (Kuzey Kıbrıs)
Mülkiye
Tekkeköy Belediye
Kocaeli Spor
Bursa BŞB.
Takımları yükseldiler.
Fotoğraf Basketbol Federasyonu
 
Kura Çekimi Nasıl Yapılacak?
Türkiye Basketbol Federasyonu TBF’nin sezon öncesi yayınladığı TKB2L Yönergesi gereğince kuralar aşağıdaki gibi gerçekleştirilecektir
16. Ligin Statüsü
 Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi müsabakaları, yirmi altı (26) takımın üç gruba (A, B ve C )  ayrılması ile “Normal Lig” , “Eleme Grubu” ve “Final Grubu” müsabakaları olmak üzere üç kademede oynanır.
Normal Lig Müsabakaları:
Takımlar, A, B ve C olmak üzere üç gruba ayrılırlar. Her takım biri kendi sahasında ve diğeri rakip takımın sahasında olmak üzere deplasmanlı, iki devreli ve lig usulü oynarlar.
Bu müsabakalar sonucunda yapılan puan sıralamasına göre; gruplarında birinci (1.),  ikinci (2.), üçüncü (3.), dördüncü (4.), beşinci (5.), altıncı (6.) sırayı alan on sekiz (18)  takım “Eleme Grubu” müsabakalarını oynamaya hak kazanırlar.
Gruplarında yedinci (7.), sekizinci (8.) ve dokuzuncu (9.) sırayı alan takımlar sezonu tamamlarlar.
Eleme Grubu Müsabakaları:
Takımlar, A, B ve C olmak üzere üç gruba ayrılırlar. Her takım biri kendi sahasında ve diğeri rakip takımın sahasında olmak üzere deplasmanlı, iki devreli ve lig usulü oynarlar.
TKB2L Normal Sezon müsabakaları sonunda gruplarını birinci (1.) sırada bitiren 3 takım kura ile üç gruba dağılırlar.
TKB2L Normal Sezon müsabakaları sonunda gruplarını ikinci (2.) sırada bitiren 3 takım grup birincileri ile aynı grupta olmamak kaydıyla kura ile üç gruba dağılırlar.
TKB2L Normal Sezon müsabakaları sonunda gruplarını üçüncü (3.) sırada bitiren 3 takım kendi Normal Sezon gruplarının birinci (1.) ve ikincisinin (2.) bulunmadığı gruba yerleştirilirler.
TKB2L Normal Sezon müsabakaları sonunda gruplarını dördüncü (4.) sırada bitiren 3 takım Normal Sezonu kendi gruplarında üçüncü (3.) bitiren takımlarla aynı gruba yerleştirilirler.
TKB2L Normal Sezon müsabakaları sonunda gruplarını beşinci (5.) sırada bitiren 3 takım Normal Sezonu kendi gruplarında ikinci (2.) bitiren takımlarla aynı gruba yerleştirilirler.
TKB2L Normal Sezon müsabakaları sonunda gruplarını altıncı (6.) sırada bitiren 3 takım Normal Sezonu kendi gruplarında birinci (1.) bitiren takımlarla aynı gruba yerleştirilirler.
Eleme Grubu Müsabakaları sonunda Gruplarında ilk iki sırayı alan altı (6) takım final grubu müsabakaları oynamaya hak kazanırlar.
Final Grubu Müsabakaları:
Eleme Grubu Müsabakaları sonunda gruplarında ilk iki sırayı alan altı (6) takım Final Grubunu oluştururlar. Final Grubu Müsabakaları; TÜRKİYE Basketbol Federasyonu Ligler Direktörlüğü’nün belirleyeceği bir merkezde tek devreli lig usulüne göre oynanır. Final Grubu müsabakaları aşağıdaki fikstür doğrultusunda oynanır. Takımlar Eleme Grubu Müsabakaları tamamlandıktan sonra ilk mesai günü yapılacak kura ile belirlenir.
 Final Grubu müsabakaları sonunda ilk iki sırayı alan takımlar 2014 – 2015 sezonunda TKBL(Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi)’de yer alırlar.

10 Şubat 2014
Fotoğraf Basketbol Federasyonu
 
Edirnespor’un Eleme Grubu Belli Oldu

Levent Takan
Bugün yapılan kura çekimi sonrası Edirnespor Basketbol Takımı’nın Eleme Grubu ve rakipleri belli oldu. Buna göre Edirnespor’un rakipleri şöyle;
• Mersin Üniversitesi
• Edirnespor
• İzmir BŞB
• Alanya Belediye
• İzmir Edaspor
• Kocaeli Spor
http://www.edirnebasket.com/edirnesporun-eleme-grubu-belli-oldu/

 
Edirnespor’un Play-Off maçlarının fikstürü şöyle oldu.

1.Hafta 16 Şubat Pazar – Edirnespor-İzmir Edaspor
2.Hafta 22-23 Şubat – Alanya Belediye – Edirnespor
3. Hafta 2 Mart Pazar- Edirnespor – İzmir BŞB
4.Hafta 8-9 Mart – Kocaelispor – Edirnespor
5. Hafta 15-16 Mart Mersin Üniversitesi – Edirnespor
6.Hafta 22-23 Mart İzmir Edaspor – Edirnespor
(1 Hafta Ara Verilecek)
7. Hafta 6 Nisan Pazar – Edirnespor – Alanya Belediye
8.Hafta 12-13 Nisan – İzmir BŞB – Edirnespor
9. Hafta 20 Nisan Pazar – Edirnespor – Kocaelispor
10. Hafta 27 Nisan Pazar – Edirnespor – Mersin Üniversitesi
 İlk Haftanın Programı
Tarih
Saat
Ev Sahibi Takım
Misafir Takım
14 Şubat
17.00
Mersin Üniv.
Kocaeli Spor
15 Şubat
13.00
İzmir BŞB
Alanya Üniv.
16 Şubat
16.00
Edirne Spor
Eda Spor

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder