19 Şubat 2012 Pazar

Bulgaristan Haberleri


“Benim Fotoğraf Makinemin Objektifinden 
Momçilgrad Belediyesi” müsabakasına katılın!
 

Momçilgrad (Mestanlı) Belediyesinin amatör fotoğrafçılara yönelik “Benim Fotoğraf Makinemin Objektifinden Momçilgrad Belediyesi” başlığında bir müsabaka düzenlediği ilan edildi. Müsabakaya katılmak isteyenler, yerel çapta hayvan dünyasının özelliklerini, bitki örtüsünün çehresini, tarihi ve kültürel yapıları, bölgeye ait folkloru, ritüelleri ve adetleri yansıtan 3Õ18 santimetre büyüklüğünde sayısız fotoğraflar takdim edebilirler.
Malzemeler, 31 Mart 2012 tarihine kadar, Momçilgrad Belediyesi, “26 Aralık” sokağı N:12, İnsani Faaliyetler Daire Başkanlığına gönderilmelidir.
En iyi resimlerin belediye binasında sergileneceği belirtilmiştir.
Birinci yere dizilen katılımcı 150 leva, ikinci yerde olan 100, üçüncü yerde olan ise 50 leva ödül kazanacaktır.
Müsabakayla ilgili daha ayrıntılı bilgi 0882660031 telefonundan alınabilir.

Google Deliorman Bölgesine Geliyor
 

İnternetteki en güçlü arama motoru olan Google’a ait arabalar Şumen, Razgrad ve Tırgovişte sokaklarının resmini çekmek amacı ile çok yakında bu şehirlere gelecekleri öğrenildi. Google yakın gelecekte internet kullanıcılarına sunmayı planladığı Street View hizmeti için çalışmalarına tüm hızıyla devam ederken, şehirlerdeki sokakların resimlerini çekerek mazleme topluyor. Bu hizmetin faaliyete geçmesinin ardından internet kullanıcıları Google Maps üzerinden artık istedikleri şehirlerin sokaklarını görebilme imkânına sahip olacaklar. Google yakın bir zamanda Bulgaristan’a gelerek şehirlerin sokaklarını resme alacak. Google ayrıca fotoğrafların çekimi esnasında karelere yakalanacak olan insan yüzleri ve arabaların plaka numaralarını da gizleyeceği öğrenildi. Ayrıca resim çekimleri sırasında görüntülere yansıyacak olan evlerin sahipleri bu durumdan rahatsız olmaları durumunda evlerinin görüntüsünün Google’de yayınlanmasına karşı çıkabilecek. Google’nin bu konuda hassas davranacağı ve kimsenin özel bir görüntüsünü Street View hizmetinde yansıtmayacağı bildirildi.
Kayanak http://www.kircaalihaber.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder