6 Şubat 2012 Pazartesi

Yağışlardan Bulgaristan da Barajlar Taşıyor ve Arda Nehri Yükseldi

                         “Studen Kladenets” Barajı Taştı
Kırcaali Yangın Güvenliği ve Nüfus Korunması Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, bugün saat 16.00 sularında Kırcaali ile Krumovgrad (Koşukavak) arasında bulunan, Bulgaristan’da üçüncü büyüklükteki “Studen Kladenets” (Soğuk Pınar) barajının taşmıştır. Barajın sınırlarına yakın bulunduğu Yunanistan ve Türkiye’nin taşmasından dolayı doğrudan doğruya etkilenmelerine olasılık olmasıyla uyarılmışlardır.
Kırcaali Valiliğinden, “Kırcaali” barajının taşkın koruma hacminden daha 8 gün için serbest hacmi olduğu haber verildi.
Afet ve Acil Durumlarda Nüfusu Koruma Kurulunun yaptığı toplantıda Kırcaali İlinde 6 küçük barajın taşmaya devam ettiği ortaya çıktı. Su basmış pompa istasyonlarından dolayı saat 17.00 sularında Kırcaali, Momçilgrad ve Cebel Belediyelerinde 12 köyde su olmadığı anlaşıldı.
Kaynak http://kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=8268

Arda Nehri Suları Yükseldi
       Kırcaali İlinde en tehlikeli hava alarmı 
                   kırmızı kod ilan edildi
Ulusal Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü, ülke genelinde Kırcaali ve Smolyan İlleri için hava şartlarının çok tehlikeli olacağını işaret eden en yüksek düzeydeki kırmızı kod alarmı ilan etti. Aynı zamanda ülkede 9 ilde turuncu kod alarmı verildi.
Kırmızı kod alarmı, olağanüstü iklim olayları tahminlerini gösteriyor. Büyük hasarlar görülmesi mümkündür.
“Yangın Güvenliği ve Sivil Koruma” Kırcaali İl Yönetiminden alınan bilgiye göre, “Kırcaali” ve “Studen Kladenets” (Soğuk Pınar) barajları sürekli gözleniyor.
Kırcaali, yağmur yağışı ve nehirlerin taşması ihtimali yüzünden “Yangın Güvenliği ve Sivil Koruma” tarafından sıkı gözetim altına alınan kritik bölgelerden biridir.
Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsünden, dikkatli olunması ve hava durumunun devamli takip edilmesi önerilmektedir. İmkan olduğu kadar risklerden kaçınılması çağrısında bulunuluyor.
Kaynak http://kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=8266


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder