17 Şubat 2012 Cuma

Kırcaali bölgesinde “Pçelarovo 2” barajının tehlikeli olduğu tespit edildi

       Bulgaristan Kırcaali BölgesindePçelarovo 2Barajı
                          Edirne de Tehlike Yaratabilir

 Bulgaristan Kırcaali BölgesindePçelarovo 2Barajı
Kırcaali Valisi İvanka Tauşanova, Ekonomi, Enerji ve Turizm Bakanı Trayço Traykov’un barajların kontrolü ve beklenen yoğun kar erimesi için hazırlıklarıyla ilgili valilerle yaptığı görüşmeye katıldı. Görüşmede Bakan Traykov’un Yardımcısı Delayan Dobrev, Ulusal Elektrik Şirketi (NEK) İcra Müdürü Mihail Andonov, “Barajlar ve Kaskadlar” kuruluşunun yöneticisi Milço İvanov ve “Sulama Sistemleri” kuruluşunun Yönetim Kurulu Başkanı Georgi Harizanov da yer aldılar. Görüşmenin amacı tesislerin güvenliği ile ilgili sorumluluk taşıyan kurumlar arası koordinasyonun iyileştirilmesidir.
İl yöneticilerine su havzalarının daima gözetim altında tutmaları ve yoğun kar erimesi halinde taşkın olmaması için yeterli boş hacim sağlamaları talimatı verilmiştir. Valiler, baraj sahiplerine veya kullanıcılarına verilen talimatları yerine getirmelerini kontrol edecekler.
Havza müdürlüklerinin su seviyesinin ne derecede arttığını değerlendirip, derhal taşkın ihtimali olan nehir kesimlerini belirlemeleri tavsiye edilmiştir.
Görüşmede ülke içindeki toplam 600 tehlike potansiyeline sahip barajlardan 140’ının teftişinde elde edilen sonuçlar da duyuruldu. 11 barajda bozuk rezervuar, eksik dolusavaklar, bakımsız bent duvarları gibi problemler tespit edilmiştir. Onların listesinde Kırcaali bölgesindeki “Pçelarovo 2” barajı da bulunuyor. Diğer tehlikeli barajlar, Smolyan, Sliven, Montana ve Pazarcık illerindedir.
Uzmanların ikinci kez barajları denetlemelerinde onların tehlikesiz hale getirilmesi için acil çözüm kararları alınacaktır. Barajların denetimi 20 Şubat 2012 tarihine dek sürecektir.
Kaynak 16 Şubat 2012 http://www.kircaalihaber.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder