22 Mart 2012 Perşembe

Bulgaristan Mleçino'da 1 Mayıs Günü Köy Şenliği Yapılıyor


1 Mayıs’ta Bulgaristan Mleçino’da
Yine Köy Şenliği Yapılacak
Ardino’nun (Eğridere) Mleçino (Sütkesiği) köyünde yapılan geleneksel köy şenlikleri bu yıl 1 Mayıs 2012 tarihinde düzenlenecek. Bu amaçla etkinliğin tanıtılması için Organizasyon Komitesi kuruldu. Komitede Mleçino muhtarı Ulvi Üzeyir, Ardino Meclis Üyesi Alper Sami, “Ardino’nun Sesi” gazetesinin muhabiri Güner Şükrü, iş adamları, spor ve kültürel çevreleri temsilcileri, bölgeden Türkiye’ye göç etmiş vatandaşlar ve başkaları yer almaktadır.
Organizasyon Komitesinin Başkanı muhtar Ulvi Üzeyir, “22 yıl aradan sonra köy şenliğinin tekrar 1 Maytıs’ta yapılmasına karar verdik. Eskiden İşçi ve Emekçiler Günü kutlaması yapılırken Mleçino köy merkezinde komşu Gorno ve Dolno Prahovo, Başevo, Borovitsa, Brezen, Kobilyane, Çubrika köylerinden yüzlerce insan bir araya toplanırdı. Ülkenin çeşitli bölgelerinden insanlar da gelirdi. Halk, köy şenliğine haftalar boyu hazırlık yaparlardı, yakınlarıyla ve akrabalarıyla görüşmek için en iyi elbiselerini seçerlerdi. Duygulu, heyecan verici ve unutulmaz bir bayram yaşanırdı” diye hatırladı.
Ulvi Üzeyir, “Spor, kültürel ve birçok eğlenceli etkinlikler düzenlenirdi. Her şenlikte olduğu gibi, halk güreşleri de yapılırdı. Yarışlar, kalabalık tarafından büyük ilgi görürdü ve dolu dolu yaşanırdı. Köy merkezinde akşamın geç saatlerine kadar yüzlerce genç açıkta yapılan diskoda dans ederdi” diye geçmiş günlere döndü. Muhtar Ulvi Üzeyir, bu yıl şenliklerin tekrar bir bayram havasına dönüşmesini umuyor.
Kaynak http://www.kircaalihaber.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder