20 Nisan 2012 Cuma

22 Nisan Dünya Günü


Dünya Günü
“Bulgaristan Kırcaali’de Temiz ve Güzel”
Kampanyası Hız Kazandı
22 Nisan Dünya Gününü Kırcaali Belediyesi birçok faaliyet ve etkinlikle kutlayacak. Bu yıl da kampanya “Kırcaali: Temiz ve Güzel” başlığı altında gerçekleştirilecek. İlk faaliyet daha Mart ayı sonunda gerçekleştirildi, “Obedinenie” Okuma Evi çevre koruma kulübü ve Çocuk Merkezi Çocuk ve Gençler Meclisi temsilcileri balıkçıl kuşu kolonisinin bulunduğu bölgeyi temizledi.
Kırcaali belediyesi şirketlere, muhtarlara ve okul müdürlerine yasa dışı çöplükleri, anıtların çevresini, yerleşim merkezlerinin giriş ve çıkışlarını ve kamuya açık alanları temizleme çağrısında bulunan mektuplar gönderdi. 20 Nisan, Cuma “Dünya – Evimiz” başlığı altında öğrencilerin çevre koruma eğitimi hakkında iyi uygulamaların paylaşılacağı çalıştay ve 7. - 12. sınıflar öğrencileri arasında çiçek düzenleme yarışması gerçekleştirilecek.
21 Nisan /Cumartesi/ gününde ise “Kırcaali: Temiz ve Güzel” kampanyasında en çok emeği geçenlere ödül de verilecek olan kutlama programı gerçekleştirilecek. Program tiyatronun önünde öğleden önce yapılacak. Cumartesi günü daha Kırcaali bisiklet turu da yapılacak, tur saat 10.00’da başlayacak.
Kırcaali Belediye Yönetimi tüm vatandaşları evlerinin çevresini temizleyerek kampanyaya katılmalarını davet ediyor.
Kaynak Kırcaali Haber http://www.kircaalihaber.com/

Bulgaristan Kırcaali 
Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis’in 
Dünya Günü Mesajı
Değerli Vatandaşlar,
26 Mart ile 22 Nisan 2012 y. tarihleri arasında Kırcaali Belediyesi bir kez daha 22 Nisan Dünya Günü sebebiyle düzenlenen uluslararası kampanyaya katılıyor. Yıllardır çevremizi koruma, gezegenimizde yaşamı korumak için şehrimizin de katılım ve katkıda bulunmasını geleneğe dönüştürdük. Kampanyanın doğayı koruma amacına uyup iklimin küresel değişimi ile mücadele yürütmekteyiz.
Her yıl Dünya Gününde 1970 yılında kurulan çevre dostları hareketinin kurulmasını kutluyoruz. Dünya Günü gezegenimizin dini olmayan en büyük bayramı olup, bir milyar üzerinde kişi tarafından kutlanıyor ve Dünya Gezegenini koruma amaçlı 192 devletin farklı faaliyet ve etkinliklerini kapsıyor. Dünya Günü hepimize küresel “yeşil ekonomi” oluşturmamıza olanak sağlıyor. Birlikteki çabalarımız dönüm noktası olarak gelecek nesiller tarafından da önemsenecektir.
İklim değişiklikleri sadece doğayı değil, sağlığımızı, günlük yaşamımızı, ekonomiyi ve kültürümüzü de olumsuz etkiliyor. Bilim adamlarına göre küresel ısınma eğilimi durdurulamaz, ancak atmosferdeki emisyon ve gaz oranlarının azaltılması bu olumsuz süreci yavaşlatabilir, böylelikle de biyolojik sistemlere ve insanoğluna adaptasyon süresi tanınmış olur.
“Milyar Yeşil Faaliyet” dünyadaki en büyük çevre koruma kampanyası olup, karbon emisyonlarını azaltmak ve bu konuda istikrarı desteklemeye yardımcı olan tüm milletlere, bireylere ve büyük şirketlere ilham veriyor ve teşvik ediyor. Faaliyetlerimiz ne olursa olsun Dünya Günü, Kırcaali’nin daha güzel ve gurur duyacağımız bir yer olması için yaşadığımız çevreyi temizlemeye güzel bir sebeptir. Hep birlikte yaptığımız faaliyetler sadece çevremiz üzerine etki değil, küçük “yeşil” faaliyetlerin gücünü de gösterecektir.
Belediyemiz bir kez daha bu kampanyaya katılıyor ve “Kırcaali: Temiz ve Güzel” geleneksel başlığı altında birçok faaliyetler düzenliyor.
Hepimizin çevresine tekrar bakıp, birlikte çabalarımızla şehrimizi daha da yeşil ve temiz yapmamızı umut ediyorum.
Doğamızı koruyalım!
Hepinizi davet ediyorum!
Kırcaali Belediye Başkanı: /Müh. Hasan Azis/
Kaynak Kırcaali Haber http://www.kircaalihaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder