18 Ekim 2011 Salı

18 Ekim 2011 Olin Edirne Kulübünün Başkanının Açıklaması

Olin Yönetimi Tavrını Koydu

Olin Edirne Basketbol Kulübü Yönetim Kurulu, geçtiğimiz Cumartesi günü Edirne Mimar Sinan Spor Salonu’nda oynanan ve sezonun ilk maçı olan Olin Edirne-Galatasaray karşılaşmasında birkaç kendini bilmez seyircinin Olin Edirne’li oyuncu, teknik heyet ve bazı yönetim kurulu üyelerimize hakaret dolu sözler sarfetmesi üzerine aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duymuştur. Yönetim Kurulu adına Başkan Mehmet Muranlı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama aynen şöyle:
“Beko Basketbol Ligi’nde ikinci yılımıza girerken tüm çabamızın bu ligde uzun yıllar yer alarak kalıcı olabilmeyi sağlamak olduğunu tüm basketbolseverlerin bilmesini istiyoruz. Bu amaca uygun olarak hizmet veren sporcularımız, teknik ve idari heyetimiz ve yönetim kurulumuz dışında  Büyük Edirne’nin Büyük Taraftarı’na da  düşen görevler bulunmaktadır. Kaldı ki taraftarımız birçok kez üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirerek bunu tüm basketbol camiasına ve basketbolseverlere kanıtlamıştır.
Elbette ki her taraftarın takımından sportif anlamda çok iyi dereceler beklemesi en doğal hakkıdır. Taraftarlarımızın bu beklentisini yerine getirmek sporcularımız, teknik heyetimiz, idari heyetimiz ve yönetim kurulumuzun en temel görevlerinden olup; bu doğrultuda çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konuda hiç kimsenin şüphesinin olmaması, en iyi şeylerin mutlaka yapılacağı hususunda karamsarlık taşımaması gerekmektedir.
Taraftarlarımızın sportif anlamda çok iyi dereceler beklemesi kadar; hatalı kararlar sonrasında medeni ölçülerde, Fair-Play ruhuna uygun olarak; sporcularımızı, teknik heyetimizi, idari heyetimizi, yönetim kurulunu ve hatta maçlarımızı yöneten hakemlerimizi de eleştirmesi gayet doğaldır. Ancak eleştirmek demek, Edirne’mize hizmet veren sporcularımıza, teknik heyetimize, idari heyetimize, yönetim kurulumuza ve maçlarımızı yönetmeye gelen hakemlerimize hakaret etmek anlamı taşımamalıdır. Ne yazık ki münferit de olsa, bir  elin parmaklarını geçmeyecek sayıda da olsa sezonun ilk maçında böylesi çirkin girişimlere şahit olunmuştur. Bu tip hareketler ne yazık ki takımlarını her türlü ortamda destekleyen gerçek taraftar kitlesini de zan altında bırakmaktadır.
Birkaç kişi tarafından yapılsa da, münferit olaylar olsa da 6222 sayılı
Sporda Şiddet Ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un yürürlüğe girmesi ile maçlarımızda hakarete varacak düzeyde söylemler ve tezahüratlar sonucunda takımımız cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacaktır.
Yasanın; müsabaka öncesinde, esnasında veya sonrasında, spor alanları ile bunların çevresinde, taraftarların sürekli veya geçici olarak gruplar halinde bulundukları yerlerde veya müsabakanın yapılacağı yere gidiş ve geliş güzergâhlarında, takımların kamp yaptığı yerlerde uygulanacak güvenlik önlemlerini, şike, teşvik primi ve diğer yasak fiil ve davranışları, bunlara uygulanacak yaptırımları, spor kulüplerinin, spor kulübü yöneticilerinin, sporcularının ve diğer görevlilerinin, genel kolluk veya özel güvenlik görevlilerinin, hakemlerin, taraftarların, taraftar derneklerinin, taraftar temsilcilerinin, spor federasyonlarının, yazılı veya görsel ya da işitsel kitle iletişim kuruluşları ile mensuplarının ve diğer ilgili kişi ve kurumların spor müsabakalarında şiddet ve düzensizliğin önlenmesine ilişkin hususlardaki görev ve sorumluluklarını kapsadığını;
22. Maddenin,
(1) Sporda şiddeti teşvik edecek şekilde basın ve yayın yoluyla açıklamada bulunan kişilere, fiilleri suç oluşturmadığı takdirde, beşbin Türk Lirasından ellibin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.
(2) Birinci fıkra kapsamına giren fiillerin spor kulübü veya federasyon yöneticileri tarafından işlenmesi halinde, birinci fıkra hükmüne göre verilecek ceza beş katına kadar artırılır.
(3) Birinci fıkra kapsamına giren fiilleri işleyen kişiler, ayrıca idari tedbir olarak spor müsabakalarını seyirden yasaklanır. Bu yasak, kararın verildiği tarihten itibaren üç ay süreyle uygulanır. Koruma tedbiri olarak yasak kararının uygulanmasına ilişkin esas ve usuller, bu tedbir bakımından da uygulanır. Ancak 18 inci maddenin sekizinci fıkrası hükmü bu kişiler bakımından uygulanmaz.
(4) Birinci fıkra kapsamına giren fiillerin, haber verme ve eleştiri hakkının sınırları aşılarak yayımlanması halinde, ilgili basın ve yayın organının işleticisi olan gerçek veya tüzel kişiye, yüzbin Türk Lirasından beşyüzbin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir. Birinci fıkra kapsamına giren fiillerin tekrar tekrar yayımlanması halinde, haber verme hakkının sınırları aşılmış kabul edilir, şeklinde hükme bağlandığı unutulmamalıdır.
Her vatandaşın yasal mevzuata uyma zorunluluğu olduğunu bir kez daha hatırlatırken, Yönetim Kurulu olarak aksi davranışlara hiçbir şekilde taviz verilmeyeceğinin de bilinmesini isteriz.
Yönetim Kurulu olarak, Büyük Edirne taraftarının geçen yıl olduğu gibi davranışları ve tezahüratları ile bu yıl da tüm Türkiye’ye büyüklüğünü göstereceğine ve örnek taraftar olarak gösterileceğine, maçlarda galip gelse de gelmese de takımımıza sahip çıkacağına, takımımızın moral motivasyonunu en üst düzeyde tutmak amacıyla destekleyeceğine inancımız sonsuz olup; tüm taraftarlarımıza saygılarımızı ve sevgilerimizi sunarız.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder