19 Ekim 2011 Çarşamba

19 Ekim 2011 Basketbolde Avrupa Serüvceni Başlıyor


Temsilcilerimizin
Avrupa serüveni başlıyor

Dün akşam CSKA Moskova'nın Zalgiris Kaunas'ı 87-74 mağlup ettiği maçla başlayan THY Avrupa Ligi'nde (Euroleague) ilk hafta maçları yarın, Perşembe ve Cuma günü oynanacak.
 Organizasyonda ülkemizi Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Medical Park temsil edecek.
THY Avrupa Ligi'nde mücadele edecek 3 temsilcimizden biri olan Fenerbahçe Ülker, A Grubu'ndaki ilk maçında İspanyol takımı Caja Laboral'ı konuk edecek. Müsabaka Abdi İpekçi Arena'da oynanacak ve saat 20.00’de başlayacak. A Grubu'nda Fenerbahçe Ülker ve Caja Laboral'in yanı sıra Bennet Cantu, SLUC Nancy, Bizkaia Bilbao Basket ve Olympiacos takımları da yer alıyor.
Bu maçta Fenerbahçe Ülker'in yıldız isimleri Mirsad Türkcan ve Marko Tomas, sakatlıkları sebebiyle forma giyemeyecek. Rakip takım Caja Laboral'de ise Joey Dorsey oynaması beklenmiyor.
Temsilcimiz Fenerbahçe Ülker'de Engin Atsür, Berkay Candan ve Thabo Sefolosha, maçta görev almaları halinde kariyerlerinde ilk defa bir THY Avrupa Ligi mücadelesinde forma giymiş olacaklar.
Fenerbahçe Ülker, geçtiğimiz sezon THY Avrupa Ligi'nde ilk turda güçlü rakiplerini geride bırakarak Top 16'ya kalmış, ancak Top 16'da averaj ile üçüncü olarak Final Four şansını kaçırmıştı.
Galatasaray Medıcal Park, THY Avrupa Ligi'nde Siftah Yapıyor
THY Avrupa Ligi'nde mücadele edecek bir diğer ekibimiz Galatasaray Medical Park ise D Grubu'ndaki ilk maçında Polonya'nın Asseco Prokom takımına misafir olacak. Mücadele Gdynia Sports Arena'da oynanacak ve TSİ 21.45'te başlayacak. D Grubu'nda Galatasaray Medical Park ve Asseco Prokom'un yanı sıra FC Barcelona Regal, Montepaschi Siena, Unics Kazan ve Union Olimpija da mücadele edecek.
Galatasaray, Polonya ekibi ile karşılaşacağı maç öncesi eksik oyuncusu bulunmazken, Asseco Prokom'da sakatlığı bulunan ABD'li oyun kurucu Michael Kuebler'in durumu netlik kazanmadı.
Temsilcimiz Galatasaray'da Josh Shipp, Cevher Özer, Furkan Aldemir, Sertaç Şanlı ve Caner Topaloğlu, maçta görev almaları halinde kariyerlerinde ilk defa bir THY Avrupa Ligi mücadelesinde forma giymiş olacaklar.
Tarihinde ilk defa THY Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan sarı-kırmızılı takım, sezon öncesinde 3 ön eleme karşılaşması oynadı. İlk maçında Yunanistan'ın PAOK takımını 77-64 yenen Galatasaray, ikinci maçında da Fransa'nın Asvel Basket takımını 93-83 mağlup etti. Son maçında elemelere ev sahipliği yapan Litvanya'nın Lietuvos Rytas takımını 71-63'lük skorla geçen sarı-kırmızılı takım, tarihinde ilk defa THY Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkı kazandı.
THY Avrupa Ligi'nde Çarşamba günü müsabaka programı şu şekilde;
A Grubu
20.00 Fenerbahçe Ülker-Caja Laboral (A Grubu)
21.45 Bennet Cantu-SLUC Nancy
D Grubu
19.00 Unics-Montepaschi Siena
21.45 Asseco Prokom-Galatasaray Medical Park

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder