23 Ekim 2011 Pazar

23 Ekim 2011 Olin Edirne 80 - Hacetepe Üniversitesi 74



Olin Edirne 80 - Hacettepe Üniversitesi 74
 Olin Edirne Ankara’dan Mutlu Dönüyor
Pazar günü saat 13.30-14.00 arası 
Miman Sinan Salonunun Önünde buluşalım

Beko Basketbol Ligi’nin ikinci haftasında Ankara’da oynanan maçta Olin Edirne, Hacettepe Üniversitesi’ni 74-80 mağlup etti.
Sezonun ikinci haftasında ligin yeni takımı Hacettepe Üniversitesi, Ankara’da Olin Edirne’yi konuk etti. Maçtan Edirne temsilcisi 74-80 galip ayrıldı. Sadece 6 oyuncusundan skor katkısı gören ve bu oyunculardan 5’i çift haneli rakamlara ulaşarak mücadeleyi tamamlayan konuk takımda en skorer isim 21 sayı ile Vladimir Stimac oldu.
Mücadeleye Ankara temsilcisi, Matthew Amaning’in, Olin Edirne ise Vladimir Stimac- Wesley Wilkinson ikilisinin sayıları ile başladı. Ribaundlarda etkili olan ve konuk takım, 11-15’lik üstünlükle 5. dakikayı geçerken, Ogün Sevinç ve Mustafa Abi’nin 3 sayılık basketleri ile farkı 8. dakikada 9 sayıya çıkarttı (14-23). Hacettepe Üniversitesi periyot biterken Derya Yannier’in bulduğu 3 sayılık basket ile 6-1’lik bir seri yakaladı ve ikinci periyoda 20-24 geride girdi. Agresif savunma yaparak ikinci 10 dakikaya başlayan Ankara temsilcisi, hücumda etkisiz kalırken Olin Edirne, Christopher Wright’ın basketleri ile skor avantajını korudu. Hızlı hücumlarla rakip potada etkili olmaya başlayan ev sahibi takım, Marion Collins’in 3 sayılık basketi ile 17. dakikada maçta ilk kez öne geçti (31-30). Karşılıklı atılan 3 sayılık basketler sonrasında ilk yarı Hacettepe Üniversitesi’nin 36-35’lik üstünlüğünde kapandı.
Üçüncü periyoda Özgür Adıgüzel ve Ogün Sevinç’in 3 sayılık basketleri ile başlayan takımlar, birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandılar. Pota altını Matthew Amaning ile iyi kullanan rakibine Vladimir Stimac ile karşılık veren Olin Edirne, 3 sayı gerisinden de Ogün Sevinç ile skor üretti. Alan savunmasını kolay geçen konuk takım, üst üste bulduğu sayılarla 7 sayılık üstünlüğü yakalayarak son periyoda girdi (53-60). Final periyodunda Ricardo Marsh’ın arka arkaya bulduğu sayılarla başlayan Hacettepe Üniversitesi, Murat Kaya-Derya Yannier ikilisinin basketleri ile 10-2’lik bir seri yakaladı ve son 5 dakikaya girilirken skorda dengeyi kurdu (67-67). Mustafa Abi-Ogün Sevinç ikilisi toparlanan Edirne temsilcisi, bu ikilinin bulduğu 3 sayılık basketlerle tekrar üstünlüğü ele geçirerek maçtan74-80 galip ayrıldı.
Salon: Ankara SS
Hakemler: Mehmet Keseratar-Ersan Ergüler-Mehmet Karabilecen
Hacettepe Üniversitesi (74): Özgür Adıgüzel 3, Derya Yannier 7, Murat Kaya 5, Önder Külçebaş 3, Marion Collins 19, Hüseyin Beşok 3, Ricardo Marsh 17, Matthew Amaning 15, Melvin Sanders 2,
Olin Edirne (80):Christopher Wright 11, Ogün Sevinç 16, Mustafa Abi 15, Erhan Yetim, Vladimir Stimac 21, Wesley Wilkinson 16, Davut Kamer
1.Periyot: 20-24
2.Periyot: 16-11
3.Periyot: 17-25
4.Periyot: 21-20
Hacettepe
Hacepete Ünivarsitesi - Olin Edirne 
Maçının Ardından

Ankara’da oynanan Hacettepe Üniversitesi ile Olin Edirne maçının ardından düzenlenen basın toplantısında 2 antrenör de değerlendirmelerde bulundu.
Olin Edirne deplasmanda Hacettepe Üniversitesi ile oynadığı maçı kazanarak, ligin ikinci haftasına evine galibiyetle döndü.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Edirne temsilcisinin antrenörü Gökhan Taştimur, önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek “Sezona iyi bir başlangıç yapamamıştık, sakatlarımız vardı. Kadromuza takviye yapacağız ama bizim biraz daha zamana ihtiyacımız var. Geçen sene de başlangıç böyle olmuştu. Oyuncularımı bu maçtaki performanslarından dolayı tebrik ediyorum. Hacettepe Üniversitesi’ne de başarılar diliyorum” dedi.
Maçı 16 sayı ile tamamlayan Ogün Sevinç ise “Geçen hafta evimizde aldığımız mağlubiyeti Ankara’da telafi etmek istiyorduk. Rakibimiz ilk hafta aldığı galibiyetten ötürü bu maça daha fazla asılacaktı. Biz de çok basit hatalar yaptık ama kazanmasını bildik. İleri de daha iyi oynayacağız” diye konuştu.
Hacettepe Üniversitesi’nin Antrenörü Alp Bayramoğlu ise rakiplerini tebrik ederek başladığı konuşmasını “Bu maç bizim için önemliydi ama yine savunma düzenimizi oturtamadığımız bir maç oldu. İnişli çıkışı bir performansımız var ve bu gün de ikinci yarıda çok kötü savunma yaptık. Lig uzun bur maraton, adaptasyon için zamanımız var. Evimizdeki maçlarda daha sert ve dirençli olabilirsek başarı gelecek” diye konuştu.
Özgür Adıgüzel ise, “Kazanmamız gereken bir maçı kaybettik. Savunmada kötüydük. Yeni bir takımız ve eksiklerimiz var. Daha fazla mücadele ederek ve hatalarımızdan ders çıkartarak gelecek maçlara odaklanmalıyız” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder