6 Ekim 2011 Perşembe

6 Ekim 2011 Spor Toto Basketbol Türkiye Kupası B Grubu


Spor Toto Basketbol Türkiye Kupası 
B Grubu
Erzurum’da yarın başlayacak olan Spor Toto Türkiye Kupası Elemeleri B Grubu müsabakalarının basın toplantısı Erzurum Kongre Salonu’nda dün gerçekleşti.
Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası eleme grubu müsabakalarında 6-7-8 Ekim tarihlerinde Erzurum’da oynanacak olan ve Fenerbahçe Ülker, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Olin Edirne ve Tofaş takımlarının mücadele edeceği B Grubu’nun basın toplantısı Erzurum Kongre Binası’nda yapıldı. Tarihimizde büyük bir öneme sahip olan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin attığı kongre binasında yapılan basın toplantısına Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, antrenör ve oyuncular katılırken, şehre akşam saatlerinde gelecek olan Fenerbahçe Ülker takımı katılamadı. Toplantının ardından ise Anadolu Jet Halkla İlişkiler Uzmanı Tülin Akbulut, takımlara maket uçak hediye etti.


Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, BEKO Basketbol Ligi’nin önemli 4 takımını şehirlerinde ağırlamaktan dolayı onur duyduklarını belirtirken, “Spor Toto Türkiye Kupası Elemeleri B Grubu müsabakaları ile Erzurumlu sporseverlerin 6-7-8 Ekim’de çok güzel zaman geçireceklerine eminim. Başta Türkiye Basketbol Federasyonu olmak üzere şehrimizin böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmasını sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Fenerbahçe Ülker, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Olin Edirne ve Tofaş takımlarını misafir etmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Bugünkü basın toplantımızı yaptığımız binanın önemine de değinmek istiyorum; burası Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini attığı, Erzurum Kongresi’nin yapıldığı bina. Daha önce okul olarak kullanılan bu binayı restore etmeye devam ediyoruz ve böyle özel günlerde açıyoruz. Bir sene içerisinde tam anlamıyla çevresiyle birlikte tüm düzenlemeleri yapılacak ve tabii ki bir bölümü de müze şeklinde kalacak. Son olarak spor teşkilatı, TBF ve spor kulüplerimize Erzurum’a bu heyecanı getirdikleri için tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş ise “Başta Sayın Vali Öztürk olmak üzere bizi burada misafir eden herkese teşekkür ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini attığı bir binada bulunduğumuz için kendilerine ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Yarından itibaren Erzurum şehrinde basketbol heyecanını üst seviyelere çıkarmak istiyoruz. Umarım herkes bu maçlardan keyif alır. Ayrıca her müsabaka sonunda basın toplantılarının düzenleneceğini ve basın mensupları tarafından maçın yıldızının seçileceğini hatırlatmak isterim” diyerek sözlerini noktaladı.
Erzurum’a ilk gelişi olduğunu söyleyen Olin Edirne Baş antrenörü Gökhan Taştimur, “Dün geldiğimiz şehirde herkes tarafından çok sıcak karşılandık. Buradaki 4 takımın da ortak hedefi Erzurumlulara basketbolu daha da fazla sevdirebilmek. Basketbol severlere kaliteli bir oyun izletmemiz lazım. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Olin Edirne olarak iddialı bir yapımız var. Spor Toto Türkiye Kupası Sekizli Finallerine kalmak için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Geçen seneki takıma oranla yaş ortalamamızı aşağıya çektik. Belki daha tecrübesiz ama kesinlikle daha atletik bir takımımız var” diye konuştu.
Olin Edirne oyuncusu Mahir Bayrak da Erzurum’da 4 tane kaliteli takımın mücadele edeceğinin altını çizerek, ”Fenerbahçe Ülker, ilk aşamada bir adım öndeymiş gibi gözükse de hocamızın dediği gibi biz de iddialıyız ve ilk ikiye girmek için elimizden geleni yapacağız” dedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder