16 Şubat 2016 Salı

18 Kasım Spor Kulübü’nden önemli galibiyet

27 Ocak 2016
18 Kasım Spor Kulübü’nden önemli galibiyet
Levent Takan
Edirne Süper Amatör Futbol Ligi ilk yarı son haftasında Edirne merkezde tek maç oynandı. Saraçhane sahasında karşılaşan Tuncaspor ve Uzunköprü 18 Kasım Kasım Kurtuluş maçının sonunda sevinen taraf Uzunköprü ekibi oldu. Bu sezon Edirne amatör futbolunun deneyimli hocası Rahmi Kandemir tarafından çalıştırılan 18 Kasım Kurtuluş ilk yarısı 1-0 lehine biten karşılaşma sonunda takipçisi Tuncaspor’u 2-1 mağlup etmeyi başardı.
Bu sonuçla 18 Kasım Kurtuluş rakibi ile arasındaki puan farkını 3’e çıkararak ikinci sıradaki yerini korurken Tuncaspor’da aldığı mağlubiyete rağmen üçüncü sıradaki yerini kaybetmedi.
Soğuk bir havada oynanan maç oldukça hızlı başladı.  Her iki tarafta daha maçın başında etkili futbollarını sahaya yansıtmaya başladılar. Karşılıklı ataklarla maç daha başında heyecan vermeye başladı. Tuncaspor’un sahaya koyduğu zorlu pres ile 18 Kasım ataklarında zorlandı. Ama 18 Kasım’ında bu zorlu Tunca savunmasına karşı etkili futbolundan vaz geçmediği görüldü.
18 Kasım 10 ve 11. dakikalarda Tunca kalesi önünde önemli pozisyonlar buldu ama değerlendiremedi. 18 Kasım batırsa da Tuncaspor’un da etkili oyunu karşısında aradığı gole ancak 32.dakikada sahip oldu.  Ali Osman’ın golü ile bu dakikada 1-0 öne geçti.
42.dakikada bu kez Tuncaspor önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı ve ilk yarı 1-0 18 Kasım üstünlüğünde sona erdi.
İkinci yarıya hızlı başlayan ve golü bulan taraf Tuncaspor oldu. 47.dakikada verilen pasla topla buluşan Sercan topu ağlarla buluşturdu ve skora denge geldi 1-1.
51.dakikada 18 Kasım Ali Osman ile yakaladığı net gol pozisyonundan yararlanamadı.
57.dakikada Tuncaspor’da Emre’ye rakip takım oyuncusu sert müdahalede bulundu. Bunun üzerine saha bir anda karıştı ve her iki takımın hocaları sahaya girdiler. Bu gerginlik sonunda maçın hakemi Özben İpçi her iki takımdan 5 oyuncuya sarı kart gösterdi.
65.dakikada daha önce de Özben İpçi tarafından uyarılan 18 Kasım hocası Rahmi Kandemir itirazları sonucu oyun alanı dışına gönderildi.
70.dakikada 18 Kasım Kurtuluş duran toptan ikinci golüne kovuştu. Tolga kullandığı şık bir serbest vuruşla takımını 2-1 öne geçirdi.
84.dakikada Tuncaspor Emre ile önemli bir pozisyondan yararlanamadı.
Maça 6 dakika uzatma verildi. Bu bölümde 18 Kasım kenar yönetiminden bu kez yaptığı itirazlardan dolayı Ecevit Tuna hakem tarafından oyun alanı dışına gönderildi.
Başka gol çıkmayınca 18 Kasım ilk yarının son haftasında zorlu Tunca deplasmanından 3 puanı 2-1’lik galibiyetle aldı.
  • Tuncaspor:  Serkan, Ünal, Mert, Cengiz, Gökalp, Cüneyt, Erdi, Galip, Orkun, Emre, Sercan.
  • 18 Kasım Kurtuluş: Nail, Ceyhun, Emre, Tolga, İbrahim, Murat, Süleyman, Şahin, Ali Osman, Harun, Ali.

http://www.sporextra.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder