16 Şubat 2016 Salı

Yıldırım İbrahim Acar Sahası Yenileniyor

06-02-2016
Yıldırım İbrahim Acar Sahası Yenileniyor
Levent Takan
Yıldırım Sarıbayır mevkiinde bulunan İbrahim Acar futbol sahası baştan sona yenileniyor.  Bugün Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başkanlığını yürüten Edirneli iş adamı İbrahim Acar tarafından yaptırılarak 2000’li yılların başlarında Edirne ve özellikle de Yıldırım semti gençlerinin hizmetine sunulan futbol sahası yaklaşık 6-7 yıldır atıl bir vaziyette ve çürümeye terk edilmiş durumda bulunuyordu.
2011 yılında toprak kayması sonucu portatif tribünler çökmüş ve heyelan yaşanan bu bölgeye Edirne Belediyesi tarafından istinat duvarı yapılmış ama bunun ardından sahanın tekrar futbola kazandırılması adına hiçbir şey yapılmamıştı.
Mülkiyeti Edirne Belediyesine ait olan sahanın kafeterya ve soyunma odaları gibi bölümler zaman içinde kullanılamaya kullanılamaya çürümeye başlamış ve adeta uyuşturucu bağımlılarının mekânı haline gelmişti.
İbrahim Acar ASKF başkanlığı görevine geldikten sonra kendi adını taşıyan tesisin onarılarak tekrar sporun hizmetine sunulması için girişimlerde bulunmuştu.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan geçtiğimiz aylarda ASKF’de düzenlenen bir toplantıda Yıldırım İbrahim Acar sahasının Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne devrinin yapıldığını ve bundan sonra sahanın hizmete açılması için onların ihale yapacağını açıklamıştı.
Bu ihale nihayet yapıldı ve 17 Aralık 2015 tarihinde yüklenici firma ile sözleşme yapılarak tesislerin tekrardan spora kazandırılması için yenileme çalışmaları başladı. 17 Haziran 2016’ya kadar tamamlanması gereken sahada çalışmalar başladı ve devam ediyor. Önce kafeterya ve soyunma odalarının bulunduğu bina kısmı elden geçirilirken saha içinde de havaların düzelmesiyle faaliyete geçilmesi bekleniyor. Saha zemini sentetik çim olacak.
Alıntı: http://www.sporextra.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder