16 Şubat 2016 Salı

DOÇEK Cumartesi pedal çevirdi, Pazar yürüdü

01-02-2016
Alıntı: Hakan Eşme
DOÇEK Cumartesi pedal çevirdi, Pazar yürüdü
Keşan (Doğa Çevre ve Kültür Derneği) DOÇEK geçtiğimiz hafta sonunu da çifte faaliyetle kapadı.
Cumartesi Bisiklet Turu
Bölgemizde, doğa sporların tanıtılması ve sevdirilmesi için çalışmalar yapan DOÇEK, Cumartesi günü mevsim normallerinin üzerindeki havayla birlikte Çamlıca yakınlarında arazi ağırlıklı bir bisiklet turu gerçekleştirdi.
Parkur ismi olarak daha önceki yıllardan ”Grabuna Çölü” olarak belirlenen “Keşan-Bahçeköy-Çamlıca-Keşan” güzergâhındaki dar patikalar ve pırnallık alanlarda pedal çeviren bisikletçiler, yer yer dere geçişleri de yaptıkları faaliyetlerini akşamüstü sona erdirdiler.
DOÇEK Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Akalın, “Adeta bir bahar havasında ve lodostan gevşeyen arazide bisiklet sürmenin keyfini yaşadıklarını; DOÇEK Bisikletçileri olarak her tür iklim ve zeminde pedal çevirebilecek deneyim ile faaliyetlere devam ettiklerini, Salı ve Perşembe akşamları gerçekleştirilen antrenman sürüşlerine bisikleti seven herkesin katılabileceğini, söyledi.
Pazar Doğa Yürüyüşü
DOÇEK Pazar günü de 74 kişinin katılımıyla yine bahardan kalma bir havada "Dişbudak-Karlıköy" arasında yaklaşık 16 km’lik bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.
Doğaseverler sabah Dişbudak köyü yakınlarından başladıkları ve adını daha önceki bisiklet turlarında “Karakız Parkuru” olarak belirledikleri güzergâhtaki faaliyetlerini akşamüstü Karlıköy’de bitirdiler.
Sabah kırağısı ile ıslanıp, lodos ile yumuşayan zeminde yer yer “Şifalı Çamurlar” eşliğinde devam eden yürüyüşe katılan doğaseverler, molalarda voleybol oynayıp ip atladı.

DOÇEK Başkan Yardımcısı Halime Can, yürüyüş faaliyetlerine Çarşamba akşamları gece yürüyüşü Pazar günü de doğa yürüyüşü şeklinde devam ettiklerini; gerek bölgemiz, gerekse yakın çevredeki il ve ilçelerde bulunan doğal güzellikleri yerinde keşfetmenin, doğayı ekranda değil de doğada görmenin keyfini yaşadıklarını, söyleyerek; kent hayatından sıkılmış kişilerin doğa sporları ile yaşamlarında yeni bir pencere açtıklarını, doğayı tanımanın en güzel yollarından birinin doğa yürüyüşleri olduğunu, faaliyetlere katılımın her geçen gün arttığını dile getirdi ve doğayı seven herkesi doğa yürüyüşlerine beklediklerini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder