16 Şubat 2016 Salı

Keşan DOÇEK Çamlıca-Mercan arasında hem yürüdü, hem pedal çevirdi

5 Ocak 2016
Keşan DOÇEK Çamlıca-Mercan arasında hem yürüdü, hem pedal çevirdi
Hakan Eşme
Geçtiğimiz hafta sonunu, bölgemizde yaşanan sert hava koşullarına rağmen bir dizi faaliyetle kapatan DOÇEK, Cumartesi günü “Keşan-Çamlıca-Pırnar-Mercan-Keşan” güzergâhındaki “Tom Amca’nın Kulübesi” adı verilen parkurda bir bisiklet turu gerçekleştirdi.
Rüzgârla birlikte hissedilen sıcaklığın -10/15 dereceler arasında olduğu arazi sürüşünde derelerin buz tuttuğu ve Mercan Gölet’inin büyük kısmında sathi buzlanma olduğu görüldü. Bisiklet ekibi akşam saatlerinde parkuru tamamlayarak geri döndü.
DOÇEK Yönetim Kurulu Üyesi Haluk AKALIN “Zorlu hava koşullarına rağmen gerçekleştirilen bu turda pedal çeviren DOÇEK Bisikletçilerine teşekkür ederek; doğanın her koşulunda faaliyet yapabilecek azim ve kararlılıkta olduklarını" söyledi.
Pazar günü de Çamlıca Köyünden başlayan doğa yürüyüşüne katılan doğa severler, bölgemize düşen ilk kar yağışını doğada karşılamanın keyfini yaşadılar.
Çamlıca’dan yola çıkan yürüyüşçüler, Pırnar Köyü altında “Ormanın Kalbi” adı verilen güzergahı izleyerek Mercan Gölet’ini geçtiler; lapa lapa kar yağışı altında devam eden ve yaklaşık 15 km.'lik yürüyüş Mercan Köyünde sona erdi.
DOÇEK Başkan Yardımcısı Halime CAN, "Bölgemizin doğa sporları yönünden ciddi bir potansiyel barındırdığını ve bunun deniz gibi sadece 2-3 ayı kapsayan bir hareket olmadığını her mevsim yapılabileceğini" söyleyerek, doğayı ve sporu seven herkesi faaliyetlerimize katılmaya davet etti.

Faaliyet sonrası Keşan’a dönen yürüyüşçüler DOÇEK Kültür ve Sosyal Etkinlikler Sorumlusu Ayşe Ürkmez’in organizasyonu ile mevsimin ilk kar yağışını Kaletepe altında sucuk ekmek yiyerek kutladılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder