4 Nisan 2014 Cuma

Trakya Birlik Spor Kulübü Güreşçisi Bayanlar Büyükler Güreş Müsabakalarında Avrupa 2. Oldu

02 Nisan 2014
Hafize Şahin Gümüş’te Kaldı
Finlandiya’da devam eden Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda  Trakya Birlik Spor Kulübü Güreşcisi Hafize ŞAHİN 60 kilodaki final mücadelesinde rakibi İsveçli Malin Johanna Mattson’a yenilerek Avrupa ikincisi oldu ve gümüş madalya aldı. Hafize Şahin bugüne kadar Avrupa Şampiyonalarında finale çıkan ilk güreşçimiz oldu.
Genç güreşçimiz Hafize Şahin’i kutluyor ve bundan sonraki şampiyonalarda mutlaka altın madalyaya ulaşacağına inanıyoruz.
03 Nisan 2014
“Bu Tarihi Bir Başarıdır”
Trakya Birlik Spor Kulübü güreşçisi Hafize Şahin’in dün milli forma ile güreşerek Avrupa ikinciliğine ulaşması nedeniyle Trakya Birlik Spor Kulübü bir açıklama yaptı. Açıklama aynen şöyle;
“01-06 Nisan 2014 tarihleri arasında Finlandiya’nın Vantaa Kentinde yapılmakta olan Büyük Bayanlar Serbest Güreş Avrupa Şampiyonasında Trakya Birlik Spor Kulübü Sporcusu Hafize Şahin 60 kiloda Gümüş madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza atmıştır.
Sporcumuz Hafize ŞAHİN 1.turu maç yapmadan geçerek, Çeyrek finale yükseldi ardından Çeyrek finalde Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında birçok başarısı bulunan Beyaz Rus Sporcu Nadejda Mikhalkova’yı Tuşla yenerek adını Yarı Final’e yazdırdı.
Yarı Finalde ise Büyük Britanya adına yarışan Ukrayna Asıllı Olga Butkevic ile karşılaşan Hafize ŞAHİN Büyük Bayanlarda 59 kiloda Dünya 3.lüğü bulunan ve Londra Olimpiyat Olyunlarına katılan güçlü rakibini yenerek final’e yükseldi.
Finale kalarak Türk Bayan Milli Takımında bir ilke imza atan Hafize Şahin Final’de Dünya Şampiyonu İsveç’li Mattson ile karşılaşan Hafize ŞAHİN rakibine şanssız bir şekilde yenilerek Avrupa 2.si oldu.
Bilindiği gibi Hafize ŞAHİN 2012 yılında Genç Bayanlarda Avrupa 2.liği yine aynı yıl Genç Bayanlar Dünya Şampiyonasında Dünya 2.liği elde ederken 2013 yılında Büyük Bayanlar Avrupa Şampiyonasında Avrupa 3.lüğü ve 2013 yılnda Mersin’de yapılan Akdeniz Oyunlarında 59 kiloda Akdeniz Oyunları olmuştu.
Trakya Birlik Sporcusu Hafize Şahin’in bu büyük başarısında emeği geçen Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Rafet Sezen ve Yönetim Kuruluna, Trakya Birlik Genel Müdürü Sayın Adnan Tekçe’ye ve Trakya Birlik Spor Kulübü Güreş Antrenörlerine teşekkür ediyoruz.”
Trakya Birlik Spor Kulübü
Alıntı: http://www.sporextra.net/?p=3475

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder