6 Ekim 2011 Perşembe

6 Ekim 2011 Olin Edirne 79 - Tofaş 77

 Edirne’nin Gururu
OLİN Edirne 79 TOFAŞ 77

Erzurum’da Cemal Gürsel Spor Salonu’nda oynanan Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası Elemeleri, B Grubu’nun ilk karşılaşmasında Olin Edirne, rakibi Tofaş’ı 77-79 mağlup etti.

Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası Elemeleri, B Grubu mücadelesi ilk maçında Tofaş ile Olin Edirne karşı karşıya geldiler. Erzurum’da Cemal Gürsel Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi 77-79 kazanan Olin Edirne, gruptaki ilk maçında ilk galibiyetini elde etti. Edirne temsilcisinde, karşılaşmayı xx sayı, xx ribaund ile tamamlayan Mustafa Abi ise ‘Maçın Yıldızı’ ödülünü TBF Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Yağmur’un elinden aldı.

Karşılaşmanın ilk sayıları Vladimir Stimac – Polat Kocaoğlu - Mustafa Abi üçlüsü ile gelirken Edirne temsilcisi mücadeleye 7-0’lık bir seri ile hızlı başladı. Boyalı alandan ve serbest atış çizgisinden ürettiği isabetlerle rakibine karşılık veren Tofaş, ilk 5 dakikalık bölümü 8-12 geride geçti. Yavaş yavaş oyunun kontrolünü eline almaya çalışan Bursa temsilcisi, Ausitin Nichols ve Bradley Buckman ile etkili olarak ilk çeyreği 20-16 önde tamamladı. İkinci çeyreğe Wesley Wilkonson’ın hızlı hücumdan bulduğu sayılarla başlayan ve periyodun hemen başında farkı 1 sayıya kadar indiren rakibine, hücum ribaundlarından bulduğu ikinci şans sayıları ile karşılık veren Tofaş, devrenin sonunda da skor üstünlüğünü sürdürerek soyunma odasına 45-36 önde giren taraf oldu.

İkinci yarı Wesley Wilkonson ile Jurica Zuza’nın karşılıklı isabetleri ile başlarken, içeri kat ederek skor üreten Olin Edirne, yaptığı top kayıpları sonrası 25. dakikaya 50-44 geride girdi. Austin Nichols ile aradaki farkı korumaya çalışan Tofaş, Polat Kocaoğlu ile dışarıdan Christopher Wright’la da serbest atış çizgisinden isabetler bulmaya devam eden Olin Edirne’ye engel olamayınca final periyoduna 1 sayı farkla girildi (59-58). Son çeyreğe iki takım da karşılıklı top kayıpları ve isabetsiz şut tercihleri ile başladı. Periyottaki ilk sayılar Christopher Wright’ın üçlüğü ile gelirken, Olin Edirne uzun bir aranın ardından 59-61 öne geçti. Son saniyelerine 77-77’lik eşitlikle girilen karşılaşmanın son hücumunda Wright’ın turnikesiyle 77-79 öne geçen Olin Edirne, karşılamayı bu skorla kazanmasını bildi.

Salon: Cemal Gürsel Spor Salonu
Hakemler: Rüştü Nuran Uğur Özen Semih Vural
Tofaş (77): Ronald Steele 10 (1 ribaund – 7 asist), Austin Nichols 18 (3 ribaund – 1 asist), Can Altıntığ 6 (5 ribaund – 2 asist), Barış Özcan 3 (1 ribaund – 2 asist), İnanç Koç (7 ribaund – 2 asist), Tomislav Ruzic 10 (2 ribaund – 1 asist), Can Özcan 2, Jurica Zuza 3 (2 ribaund), Bradley Buckman 25 (8 ribaund – 2 asist)
Olin Edirne (79): Christopher Wright 17 (2 ribaund – 6 asist), Ogün Sevinç 3 (1 ribaund), Mustafa Abi 18 (2 ribaund – 1 asist), Ivan Lilov 8, Vladimir Stimac 6 (4 ribaund – 1 asist), Wesley Wilkonson 15 (2 ribaund – 1 asist), Polat Kocaoğlu 7 (3 ribaund – 1 asist), Davud Kamer 5 (6 ribaund – 1 asist)
1. PERİYOT: 20-16
2. PERİYOT: 25-20
3. PERİYOT: 14-22
4. PERİYOT: 18-21
Maç Sonu Değerlendirmeler
Tofaş ile Olin Edirne arasında oynanan mücadelesinin ardından antrenör ve oyuncular karşılaşmayı değerlendirdi.


Erzurum’da bugün başlayan Spor Toto Türkiye Kupası Eleme Maçları, B Grubu ilk mücadelesinde TOFAŞ’ı 79-77 mağlup eden Olin Edirne’nin başantrenörü Gökhan Taştimur “Spor Toto Türkiye Kupası liglerden önce başladığı için sürprizlere açık oluyor. Bugün takımımın verdiği emeği ve gösterdiği performansı kutluyorum. 14 oyuncumuzun 13’ünü yeni transfer ettik. Genç ve tecrübesiz bir takımız. Rakibimizde ise 3 senedir beraber oynayan oyuncular var. Bizden daha hazırlar ama tüm bunlara rağmen ikinci yarıda oyuncularım kendilerini aştılar. Özellikle 3. çeyrekteki savunmamızla öne geçtik. Ardından karşılıklı sayılarla geçen maçı kazanmasını bildik. Takımımla gurur duyuyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse bugün galip geleceğimizi hayal bile etmemiştim ama oyuncularım bunu gerçek hale getirdiler” ifadelerini kullandı.
TOFAŞ’ın başantrenörü Nihat İziç ise, “30-35 kötü oynamadık. Son 5 dakika basit hatalar yaptık. Hem hücumda hem de savunmada istediklerimizi yapamadık ve son hücumda da istediğimiz basketi bulamadık. Bu maç bizim için iyi bir tecrübe oldu. Önümüzde 2 maç daha var. İkisini de kazanmak için sahaya çıkacağız. Olin Edirne’yi tebrik ediyorum şeklinde konuştu.
Olin Edirneli oyuncu Polat Kocaoğlu,“İstediğimiz gibi maça başlayamadık ama tek arzumuz maçın sonuna kadar iyi oynamaktı. Farkı kapatırken ekstra bir güç sarf ettik ve daha doğru bir oyun sergilemeye başladık. Tüm takım olarak gerçekten çok iyi mücadele ettik ve güzel bir galibiyet elde ettik. Kalan maçlarımızı da kazanarak 8’li finallere kalmak istiyoruz” diye konuştu.
Bursa temsilcisinin oyuncusu Can Altıntığ da,”Edirne düşük tempoda oynayan bir takım. Biz ise hızlı hücumlarla daha tempolu oynuyoruz. Hocamızın da dediği gibi 35 dakikaya yakın iyi oynadık fakat son şutu kaçırdık. Önümüzde iki maç daha var. Bunları kazandığımız takdirde sekizli finallere kalacağımızı düşünüyorum” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder