13 Nisan 2012 Cuma

Batı Trakya Türklerinin Avrupada Baharı Karşıladılar

Batı Trakya Türkleri 
Baharı Bir Arada Karşıladılar

Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türkleri baharı bir arada karşıladılar, hep birlikte doyasıya eğlendiler.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 7 Nisan 2012 Cumartesi günü Batı Trakya Türkleri için muhteşem bir İlkbahar Eğlencesi düzenledi. Dortmund şehrindeki Beyaz Saray’da düzenlenen eğlencede Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türkler baharı birlikte karşıladılar, gecede hep birlikte doyasıya eğlendiler.
Almanya’nın farklı şehirlerinde yaşayan Batı Trakya Türkleri ilkbahar eğlencesinde buluştu
Eğlenceye Halver, Meschede, Gütersloh, Espelkamp, Viersen, Witten, Düsseldorf, Troisdorf, Bonn ve Duisburg’da bulunan ABTTF üye derneklerinin yöneticileri ile dernek üyeleri katıldı. İlkbahar eğlencesine Dortmund’a uzak mesafede bulunan Kelsterbach’tan genç yöneticiler ile gençlerin katılması ayrıca dikkat çekti. Geceye katılamayan ancak yazılı mesaj gönderen Yunanistan’dan Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Dostluk, Eşitlik, Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ile Türkiye’den Adalet ve Kalkınma Partisi Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, gönderdikler mesajlarda Batı Trakya Türk Azınlığı’nın birlik ve beraberlik içerisinde olmasının öneminin altını çizdiler.
Başkan Habipoğlu: İlkbahar eğlencesiyle Almanya’da Batı Trakya havası yaşatmak istiyoruz
Gecede ABTTF Genel Sekreteri Özkan Reşit selamlama ve açış konuşmasını gerçekleştirdi. Gecede konuşma yapan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, ilk olarak 4 Mart 2012 tarihinde yaşamını yitiren Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin eski başkanlarından ve kurucu üyelerinden İbrahim Çolak Hasan ve Almanya’da yaşamını yitiren Batı Trakya Türklerinin anısına tüm misafirleri 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti. Ardından söz alan Başkan Habipoğlu, “İlkbahar eğlencesi ile Almanya’da civarda yaşayan Batı Trakya Türklerini bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Batı Trakya’ya ait şarkılar ile hep birlikte eğlenerek hasret gidermek, az da olsa Batı Trakya havasını burada, Almanya’da yaşatmak istiyoruz. Bununla birlikte ilkbahar eğlencesi ile Almanya’da doğan, burada büyüyen çocuklarımızı birbirleri ile tanıştırmak ve onları kaynaştırmak da istiyoruz.” dedi.
Habipoğlu: Erken genel seçim çok önemli, herkes oy kullanmalı
ABTTF’nin son dönemde gerçekleştirdiği çalışmaları anlatan Başkan Habipoğlu, Yunanistan’da yapılması planlanan erken genel seçimlerin Batı Trakya Türk Azınlığı için çok önemli olduğunu, imkânı olan tüm Batı Trakya Türklerinden Yunanistan’a giderek seçimlere katılmalarını istedi, gidemeyecek olanlardan ise akrabalarını arayarak onlardan mutlaka seçimlere katılmalarını istemelerini istedi. Batı Trakya Türk Azınlığı’ndan çeşitli siyasi partilerden aday olan isimler olduğunu söyleyen Başkan Habipoğlu, Batı Trakya Türklerinin erken genel seçimde aday olan Türkleri desteklemeleri gerektiğini ifade etti. Anavatan Türkiye’de İstanbul Ortodoks Rum Azınlığı’na yönelik olumlu gelişmeler yaşanmasına karşında Yunanistan’da Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının çözülemediğini söyleyen Habipoğlu, son dönemde artış gösteren saldırılar karşısında duydukları endişeyi dile getirdi.
Konuşmasının sonunda Batı Trakya Türklerinden oluşan Grup Sevenler’in bu yıl 25. yılını kutladığını söyleyen Başkan Habipoğlu, Grup Sevenler’i müzik hayatlarındaki başarıları dolayısı ile tebrik ederek kendilerine teşekkür etti. Eğlence gecenin ilerleyen saatlerine kadar Grup Sevenler’in şarkıları ile devam etti, gecede misafirler ilkbaharı birarada karşılayarak doyasıya eğlendiler.
Kaynak  http://www.batitrakyahaber.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder