28 Haziran 2011 Salı

28 Haziran 2011 Miraç Kandili


Miraç Kandili

Miraç Kandili İslam dininde kutsal sayılan gecelerden biridir. Recep ayının 27. gecesidir. Müslümanlar bu gecede peygamber Muhammed'in, Mekke'dekiMescid-i Haram'dan Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya götürüldüğüne, İslam inanışına göre, Burak adlı bineğin kullanılmasıyla oradan da gökleri aşarak, Cebrail'in bile giremediği Sidretül Münteha'yı geçerek Allah’ın katına ulaştığına inanırlar. Bu olaya miraç ya da göğe çıkış denir.

Miraç Gecesi Namazı
Miraç gecesi kılınacak namaz on iki rekâttır. İki rekatte bir selam verilerek kılınacak olan namaz on iki rekât ile bitirilir. Her rekâtta Fatiha’dan sonra on kere ihlâs okunur. Kılınma zamanı yatsı namazı kılındıktan sonra, imsak vaktine kadar ki herhangi bir vakit olabilir. Bu oniki rekât namaz bittiği zaman selamdan sonra yüz defa: “Sübhanallahi vel hamdülillahi vela ilahe illallahü vallahü ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyül azim” duası okunur. Ardından da yüz kere istiğfar yapılır.
Miraç gecesinin gündüzünde kılınacak namaz Miraç gecesinin gündüzünde öğlen namazını kıldıktan sonra dört rekât namaz kılınır. Bu namazın; birinci rekâtında Fatiha’dan sonra bir kere Felak suresi, ikinci rekâttan sonra bir kere Nas suresi, üçüncü rekâtta üç kere Kadr suresi, dördüncü rekâtta elli kere İhlas suresi okunur.
Camilerde Müslümanlar dua eder, tesbih çeker ve Yasin Suresi'ni okurlar.
Müslümanların Miraç Kandili Mübarek olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder