15 Ocak 2012 Pazar

Banvit 89 – Olin Edirne 71

                                                           
                                       Banvit 89 Olin Edirne 71
Cumartesi günü  Bandırma Kara Ali Aca Spor Salonu’nda Banvit ve Olin Edirne arasında oynanan ve ev sahibi takımın 89-71 üstünlüğü ile sonuçlanan Beko Basketbol Ligi ilk yarı son müsabakasından sonra düzenlenen basın toplantısında antrenörler maçı değerlendirdiler.
Zorlu Banvit deplasmanını özellikle 3. periyottaki skor sonucu mağlubiyetle kapatan Edirne temsilcisi Olin Edirne’nin baş antrenörü Erdem Can maçın  bazı bölümlerini iyi bazı bölümlerini de çok kötü oynadıklarını ama bir an önce bunun üstesinden gelinip maçın sonuna kadar oyun içinde kalmaları  gerektiğini belirterek  maçla ilgili düşüncelerini şöyle paylaştı: “Maçın ilk devresinde yine hesap etmediğimiz kadar fazla sayı yedik. Ama hücumdaki doğru tercihlerimizle maçı başa baş götürdük. Fakat ikinci yarının başında, sanıyorum ilk 2.5 dakika içinde rakibimiz 10-0’lık bir seri yakaladı ve biz de bundan sonra toparlayamadık. Kendi adımıza yapmamız gereken şey; Maçın belli bölümlerini çok iyi oynuyoruz. Ama belli bölümlerde de tamamen kopuyoruz. Bunun bir çok nedeni olabilir. Konsantrasyon eksikliği gibi. Bunların üstesinden gelip maçın başından sonuna kadar oyunun içinde kalmamız gerekiyor. Maçın ikinci yarısında savunma sertliğimiz de düşünce maçın sonunda rakibimiz 22 asistle çıktı. Ve dediğim gibi ikinci yarının başındaki 2.5 dakikada rakibimizin skoru 10-0 oldu ve ikinci yarıdaki onların sertliğine karşı bizim savunmadaki yumuşaklığımız sonucu istediğimiz cevabı veremedik.
Çok ciddi bir takımla ve Türkiye liginde çok ciddi bir organizasyonla mücadele ettik. Kendilerine ayrıca önümüzdeki Avrupa kupası maçlarında başarılar diliyorum. Biz de önümüze bakmaya çalışacağız”.
Maçı galibiyetle bitiren ev sahibi ekip Banvit baş antrenörü Orhun Ene maçta 12 oyunsundan da  verim aldığı için mutlu olduğunu belirterek bu galibiyetin Salı günü oynayacakları Eurocup maçına olumlu yansıyacağını söyledi. Ene’nin maç ile ilgili görüşleri şöyle:
“ Olin Edirne son haftalarda aldığı mağlubiyetler nedeniyle sahaya sürekli galibiyet almak için çıkıyorlar. Aslında bu potansiyeli olan ama bunu sahaya bir türlü yansıtamayan bir takım. Biz de geçen hafta uzun süren bir galibiyet serisini Aliağa Petkim mağlubiyeti ile kapatmıştık.  O yüzden biz de sahaya,  galibiyet alıp ilk yarıyı galip gelerek kapamak için çıkmıştık. Hem kendi sahamızda oynama hem de kadro avantajımızı iyi kullanarak maçı kazandık. Rakibimizde Wilkinson’da sakat olduğu için 4 numara pozisyon rotasyonunda sıkıntı yaşadılar.
3. periyottaki savunma sertliğimiz ve hücumda bulduğumuz sayılar maçı galip bitirmemizi sağladı. Oyun içinde 12 oyuncumuzdan da faydalanmak şansını buldum. İyi katkı verdiler. Tecrübeli oyuncular da kısa sürelerde özellikle ikinci yarıda hem hücum hem de savunma da önemli katkı sağladılar.
Ligin her maçı önemli ama Avrupa kupası maçı öncesi önemli bir maçı kazandık. Avrupa kupası bizim için çok önemli. Bu maç öncesini yıpranmadan kapamak önemli oldu. Bunun Salı günü sahaya olumlu anlamda yansıyacağını düşünüyorum. Salı günü Eurocup’a da iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. İnşallah gruptan çıkarak hem kulübümüz hem de Türkiye basketbolu için önemli bir adımı atarız.”
Kaynak Levent Takan


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder