3 Ocak 2012 Salı

Bulgaristan Haberleri


2011 Yılında Ardino [Eğridere] Belediyesi
Bulgaristan Basınında Büyük Ölçüde Yer Aldı


PR in Bulgaria sitesinde Bulgaristan Gazeteciler Birliğinin yayınladığı bir incelemeye göre, Ardino (Eğridere) Belediyesi ulusal yayında en çok yer verilen belediye olmuştur. Geçen yılda ulusal gazetelerde Ardino için toplam 1360 bilgi malzemeleri, röportajları yayınlanmıştır. Sadece 2011 yılının Aralık ayında Ardino ile ilgili 230 yazı basılmıştır. Resmi Murat’a göre, bu durum Yerel Yönetimin işinde şeffaflık olduğunu ve belediyenin çok iyi bir şekilde tanıtıldığını göstermektedir. Ardino Belediyesi, il merkezleri olan Haskovo, Kırcaali ve Smolyan’ın bile önüne geçerek, ulusal basında yer alan birinci belediye olmuştur. Belediye Başkanı Resmi Murat ile ilgili konuları içeren yayınlar 147 olarak en çoktur, fakat bunun geçen Yerel Seçimlerden kaynaklandığı belirtilmiştir. Hemen ardından sırasıyla sayıları 74 ve 57 olan spor ve bayramlarla ilgili haberler geliyor. Dördüncü yere şiddet, doğa afeti, trafik kazası, arızalarla ilgili önlem unsuru bulunan haberler yerleşiyor. Belediyenin köylerinden en çok 35 yayınla Mleçino ve 12 yayınla da Padina ününü arttırmışlardır.

Rodopların Kültürel Zenginliği
Sanal Turist Rehberiyle Tanıtılacak

Rodop Belediyeleri Derneğinden (ARO), Kırcaali, Smolyan ve Yunanistan’ın Euro illerinde Rodop dağlarında bulunan kültürel ve tarihi zenginliğin sanal turist rehberi aracılığıyla tanıtılacağı bildirildi.
Sınır ötesi sanal geziler gerçekleştirme rehberi, ARO ve Doğu Makedonya ve Trakya Belediyeleri Bölgesel Derneği tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen bir proje çerçevesinde hazırlanmaktadır.
İki belediyeler dernekleri, sınır bölgesindeki kültürel turizm yollarını Bulgarca, Yunanca ve İngilizce olarak popularize eden internet sitesi yapacaklar.
Projenin toplam tutarı 210 bin AVRO.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder