29 Ocak 2012 Pazar

Yunanistan Milli Direniş Günü Özel Etkinlikler İle Anılıyor

         29 Ocak Milli Direniş Günü Özel Etkinlikler İle Anılıyor
 29 Ocak Batı Trakya Türk Azınlığı Milli Direniş Günü, Batı Trakya, Türkiye ve Avrupa’da çeşitli etkinliklerle bugün anılıyor.
Batı Trakya Türk Azınlığı için bir dönüm noktası olan 29 Ocak 1988 tarihinde Batı Trakya Türk Azınlığı, yaşanan olaylar karşısında demokratik tepkisini duyurmak amacı ile sokağa çıkmış ve “Dur!” demiştir. Milli Direniş Günü’nün 24. Yılında Batı Trakya Türk Azınlığı, özel etkinlikler düzenleyecek.
29 Ocak Milli Direniş Günü’nde Avrupa’da Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’na (ABTTF) üye dernekler özel anma etkinlikleri düzenleyecek. 29 Ocak Pazar günü Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Feuchtwangen Batı Trakya Türk Kültür Derneği, Fürth/Nünberg Batı Trakya Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Höchst i. Odw. Batı Trakya Türk Kültür Merkezi, Herzogenaurach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Stuttgart ve Geniş Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği anma töreni düzenleyecekler. Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği 29 Ocak Pazar günü ise camide bir mevlit okutacak. Bununla birlikte 29 Ocak Pazar günü genel kurula gidecek olan Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği ile Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, 29 Ocak Milli Direniş Günü’nü genel kurulda yaşatacaklar.
Batı Trakya’da Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK), “29 Ocak 1988 Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü” etkinliği düzenleyecek. Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde düzenlenecek anma etkinliğinde 29 Ocak 1988 ve 29 Ocak 1990 tarihlerinde yaşanan olaylar aktarılacak.
Türkiye’de Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) ise 29 Ocak 2012 Pazar günü İstanbul’da özel bir etkinlik düzenleyecek. Anma programı saat 11.00′de Taksim Atatürk Anıtı’na çelenk konması ile birlikte saygı duruşu ve basın açıklamasıyla başlayacak. Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde ise kıyafet ve resim sergisi ile devam edecek anma etkinliğinde 29 Ocak Belgesel Gösterimi gerçekleştirilecek. Saat 15.00′te düzenlenecek konferansa ise Batı Trakya’dan gazeteci Hülya Emin ve Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ) Genel Müdürü Pervin Hayrullah, Türkiye’den de AK Parti Eski Milletvekili ve AGİT Türk Grubu Eski Başkanı Alaattin Büyükkaya, Emekli Büyükelçi ve CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen konuşmacı olarak katılacak. Anma etkinlikleri saat 17.00′deki Türk halk müziği konseri ve kokteyl ile sona erecek.
Türkiye’de Türk Ocağı Aydın Şubesi, 28 Ocak Cumartesi günü saat 14.00′te Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ferruh Özkan’ın da katılacağı “Balkan Türklüğü ve Batı Trakya” konulu bir panel düzenleyecek. 29 Ocak Pazar günü ise Ahmet Yesevi Vakfı, “29 Ocak Batı Trakya Türklüğü-2012″ konulu bir çalışma kahvaltısı düzenleyecek.
* Fotoğraf: Mehmet Hatipoğlu
Kaynak http://www.batitrakyahaber.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder