29 Ocak 2012 Pazar

Yunanistan Batı Tarakya Bölgesi Haberleri

               
                  Başkonsolos, Müftü ve Belediye Başkanı 
                Sabah Namazını Kurcalı Köyünde Kıldılar
T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif ve adaşı Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif 28 Ocak Cumartesi sabahı erken saatlerde Kurcalı köyünü ziyaret ettiler.
Yöneticileri Kurcalı Köyü Din Görevlisi ve Kur'an Kursu Öğretmeni Ahmet Babaemin, köyün İmam Hatibi Mehmet Çakır, Murat Yunus ve soydaşlar karşıladı. İlk olarak sabah namazı birlikte kılındı. Namazın ardından yöneticiler Kurcalı Kadınları Kültür ve Eğitim Derneği lokaline gittiler. Yöneticilere dernek başkanı ve bayan yöneticiler tarafından tarhana çorbası ve kahvaltılık ikram edildi.
Kurcalı köyü bayanları erken saatlerde kalkıp misafirler için çok güzel bir kahvaltı sofrası hazırlamışlar. Sıcak ve samimi bir ortamda yapılan kahvaltıda yöneticiler soydaşlarla uzun süre sohbet ettiler.
Sohbetin ilerleyen dakikalarında derneğe başkonsolosun ve müftünün eşleri de geldiler ve Kurcalılı bayanlarla birlikte kahvaltı yaptılar.
Kahvaltı sonunda yöneticiler kahvaltı sofrasını hazırlayan bayanlara teşekkür ettiler. Sabah kahvesi ise köy meydanında bulunan kahvede soydaşlarla birlikte içildi. Yöneticiler ve soydaşlar kahvede uzun süre sohbet ettiler.
Başkonsolos, müftü ve belediye başkanı tarafından sabahın erken saatlerinde gerçekleştirilen ziyaret köy halkını çok memnun etti.
Kaynak Ramadan Molla 29 Ocak 2012 http://www.milletgazetesi.gr/bati_trakya_haber


       Belediye Başkanları Gümülcine’de Buluştu
Yunanistan Belediyeler Birliği tarafından Gümülcine’de düzenlen toplantı 28 Ocak Cumartesi günü sona erdi.
Yunanistan’ın her yerinden yüzlerce belediye başkanının katıldığı toplantı  Gümülcine’deki Arcadia otelinde yapıldı. 27 Ocak Cuma günü başlayan toplantı iki gün sürdü. Toplantıda ülkede yaşanan ekonomik kriz ve krizin belediyelere yansımaları, yaşanan sıkıntıların yanı sıra sosyal dayanışma ve yerel kalkınma konuları ele alındı. Toplantıda çok sayıda belediye başkanı söz aldı ve konular hakkında  fikirlerini meslektaşlarıyla paylaştı.
Toplanıya azınlık yöneticileri de ilgi gösterdi. Milletvekili Ahmet Hacıosman’ın haricinde Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Gümülcine Belediye Başkan Yardımcıları Rıdvan Molla İsa ile Mehmet Devecioğlu ve Avdira Belediye Başkan Yardımcısı Birol İnce Mehmet de toplantıya katıldılar.
Azınlık yöneticileri toplantıda konuşma yapan meşlektaşlarını dinlemenin yanı sıra kendi aralarında kendi belediyeleriyle ilgili yaşadıkları sıkıntıları birbirine aktarma ve fikirlerini dile getirme fırsatını da buldular.
Kaynak Ramadan Molla  29 Ocak 2012 http://www.milletgazetesi.gr/bati_trakya_haber/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder