18 Ocak 2012 Çarşamba

Yunanistan'da hayat giderek Zorlaşıyor. Ülman Dışişleri Bakanından Yunanistan'a Destek Mesajı

                    Yunanistan’da hayat giderek zorlaşıyor
 

Yunanistan Sanayiciler Federasyonu’nun (GSEBEE) Marc Gallup şirketine yaptırdığı bir araştırma, 10 aileden 6’sının mali krizle mücadele temelinde alınan tedbirler çerçevesinde getirilen yeni vergileri, su ve elektrik gibi faturalarını ödemeyecek durumda olduğunu ortaya koydu.
Aylık geliri bin avro civarında olan ailelerin yüzde 91,1’i giyim, yüzde 76’sı da gıda ihtiyaçlarıyla ilgili harcamalarda kısıtlama yaptığı belirlenen kamu araştırmasında, günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken ailelerin yüzde 51,9’unun yardım için daha çok akraba ve yakınlarına başvurduğu ve sadece yüzde 3,7’sinin bankalardan kredi almayı tercih ettiği ortaya çıktı.
GSEBEE’den yapılan açıklamada, vatandaşların beslenme konusunda yaptığı harcamaları kısıtlamasının yiyecek sektöründe yüzde 89 oranında istihdam kaybına yol açtığı, bunun da üretime olan olumsuz etkisinin yanı sıra, devletin büyük miktarda vergi kaybına uğramasına neden olduğu belirtildi.
Diğer yandan, kriz nedeniyle geçim sıkıntısının her geçen gün arttığı ülkede, yasa dışı kumarda patlama yaşandığı bildirildi.

Kaynak http://www.milletgazetesi.gr/bati_trakya_haber
                
                Alman Dışişleri Bakanından 
                Yunanistan’a Destek Mesajı
Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Atina'ya destek ve dayanışma mesajı verdi.
Atina'da Başbakan Lukas Papadimos, Yeni Demokrasi Partisi (ND) lideri Andonis Samaras ve Dışişleri bakanı Stavros Dimas ile temaslarda bulunan Westerwelle, Yunananistan'ın borcu konusunda Yunan hükümeti ile Yunan tahvili sahipleri arasında süren PSI (özel sektör katılımı) planı görüşmelerinin olumlu bir sonuca ulaşacağına olan inancını vurguladı.
Westerwelle, borcun yüzde 50 azaltmasını öngören PSI planı görüşmelerine ilişkin "Tartışmalar çetin ama iyi niyetle güzel bir sonuca varacaklar" diye konuştu.
Görüşmelere gerçekçi bir şans vermenin önemli olduğunu dile getiren Westerwelle, Almanya'nın Yunanistan'ı birçok kere AB ve IMF tarafından koyulan mali hedeflere ulaşma konusunda teşvik ettiğini, yardıma hazır olduklarını kaydetti.
Gelecekte daha güzel günler olması için Almanya'nın yardımcı olacağını vurgulayan Westerwelle, ziyaretini "dayanışma mesajı" olarak niteledi.
Atina'ya destek ve dayanışma mesajı veren ve reformların ilerlemesi gerekliliğine işaret eden Westerwelle, Avrupa içinde bağımsız kredi derecelendirme kuruşlarının oluşturulması görüşünü de dile getirdi.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimas ise Yunan halkının çok büyük fedakârlıklarda bulunduğunu kaydederek gelecek için kaygılandıklarını söyledi. Dimas, Almanya'nın Atina'ya ekonomik kriz için verdiği destek ve dayanışmanın da önemine vurgu yaptı.
Samaras ve Westerwelle görüşmesinde de 26-27 Ekim ve 9 Aralık'taki AB Zirvesi kararlarının uygulamaları ele alındı. Samaras'ın mali hedefleri tutturma konusundaki ihtiyacı vurguladığı görüşmede Avro bölgesi ve Yunanistan'daki ekonomik kriz ile bölgesel ve uluslararası gelişmeler, İran, AB-Türkiye ilişkileri ve Arap dünyasındaki gelişmeler ele alındı.

Kaynak http://www.milletgazetesi.gr/bati_trakya_haberhttp://www.milletgazetesi.gr/bati_trakya_haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder