18 Mayıs 2012 Cuma

BAL-GÖÇ Bursa Görüklü Şubesine'nin Bulgaristan Kırcaali Göklemez Köyü Okulları Kardeş okul oldular.


Bulgaristan’dan Kardeş Köprüsü

BAL-GOC Görükle şubesi’nin girişimleriyle Bulgaristan’in Kircaali sehrine bağlı Göklemezler köyü Kiril Metodiy Okulu ile Bursa Görükle’deki Ali Durmaz İlköğretim Okulu’nun kardeş okul olmasının ardından devam edegelen kardeş ziyaretleri bu yıl da sürdü.


Her yıl periyodik olarak bir araya gelen ve iki yıldır sürdürülen kardeş okul ziyaretlerinde bu yılki duragın adı Görükle oldu. Kırcaali’nin Göklemezler Koyu’ndeki okuldan gelen ve çocuklardan oluşan 20 kişilik öğrenci grubu Nilufer’deki kültürel ve sportif faaliyetlere katılacaklar.

Bu yılki etkinlere katılmak üzere Bursa’da bulunan kardeş okul öğrencilerini karşılamaya gelen BAL-GOC Genel Baskani Doc. Dr. Yüksel Özkan bu tür organizasyonların kardeşlik bağlarını kuvvetlendirdiğini ve iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sunduğunu vurguladı.

Kardeş okul projesinin önemini belirten Başkan Özkan, “Çocukların kültür alışverişini sağlamak, kardeşlik duygularini geliştirmek, eğitim-öğretim faaliyetlerinde yeni projeler üretmek için bu tür diyaloglar hayati derecede mühimdir” dedi.

Bulgaristan’dan gelen kardeş öğrencilerin kafile başkanı Gündüz İsmail, karşılama törenindeki fevkaladelik için Ali Durmaz İlkögretim Okulu Müdürü Abdullah Urgan’i tebrik ederek, iki okul arasındaki bağların daha da güçlendirilmesinin gerekliligine dikkat çekti.

BAL-GOC Bülten Komisyonu – 16 Mayis 2012 – Bursa
Kaynak Kader Özlem kader@balgoc.org.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder