31 Mayıs 2012 Perşembe

Batı Trakya'da Türkler Geleneksel Yağlı Güreşlere Sahip Çıkıyorlar

SEÇEK Ağası Hüseyin Deli Oldu
2012 Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri’nin ağası Hebilköylü Hüseyin Deli
2012 Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri’nin ağası Hebilköylü Hüseyin Deli oldu.
Deli, 13 Temmuz Hebilköy’den başlayacak ve 15 Temmuz Pazar günü Seçek Yaylası’nda sona erecek 2012 Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri ağası olarak yer alacak.
1965 yılında Gümülcine’ye bağlı Hebilköy doğumlu olan Hüseyin Deli bir dönem Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği’nin yönetiminde yer aldı.
2012 Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri’nin ağası Hüseyin Deli, “2012 Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri Yayla Ağalığına talip oldum. Hebilköy sakinlerinin de manevi katkıları ve özellikle de Hebilköy’lü İsmail Mehmet’in desteği ve Seçek derneğinin de yardımlarıyla, Şeçek Yayla Ağalına nail olduğumdan çok mutlu ve gururluyum. Bu denli köklü ve tarihi bir geleneğe bu yıl ağalık yapmak benim için gurur verici bir olaydır. Biz, Seçek bölgesi sakinlerine düşen görev, bu denli köklü bir geleneği büyüklerimiz nasıl bu güne kadar koruyup bizlere teslim etmişlerse, bizler de gelecek nesillere bu köklü geleneğe sahip çıkıp aktarmak olmalıdır.
Tüm Batı Trakya halkını 13 Temmuz Hebilköy’e 14-15 Temmuz’da ise Seçek yaylasına, bu yılda bu köklü kültürel etkinliği kutlamaya davet ediyorum.” dedi.
Tarihi Seçek Kültürel etkinlikleri ve Yağlı Güreşleri 13 Temmuz Cuma günü okutulacak Mevlidi Şerif ve katılan halka ikram edilecek yöresel yemeklerle hebilköy’den başlayacak, 14 Temmuz Cumartesi yağlı güreşler, gösteriler ve sanatçılar eşliğinde 15 Temmuz Pazar günü son bulacaktır.
Etkinlikler öncesi geleneksel olarak düzenlenen Çay gecesi ise 29 Haziran Cuma akşamı Seçek yaylasında yapılacaktır.
Kaynak Ozan Ahmetoğlu Kaynak: Gündem 28–05–2012  http://www.gundemgazetesi.com/news/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder