31 Mayıs 2012 Perşembe

Bulgaristan'da 12. Çocuk Etnik Azınlıklar Festivali

Bulgaristan Mineralni Bani’de
12. Çocuk Etnik Azınlıklar
Festivali yapılıyor

Dün Haskovo İline bağlı Mineralni Bani’de yarına kadar sürecek olan 12. Çocuk Etnik Azınlıklar Festivalinin açılışı yapıldı. Bu yılki "Balkanların Çocukları Maneviyatıyla Avrupa’da!” başlığı altında yarışma niteliğinde olan festivale Bulgaristan’ın 19 bölgesinden katılan 99 grup ve 30 amatör folklor sanatçısının bireysel performansıyla yaklaşık 2 bin çocuk ve genç yarışmaktadır.
50 yerleşim yerinden olan katılımcılar 27 ilköğretim ve ortaöğretim okulu, 25 toplum merkezi, 16 çocuk merkezi, kültür merkezi ve sanat okullarını temsil etmektedir. Diğer 200 katılımcı Türkiye, Makedonya, Bosna ve Hersek, Sırbistan ve Moldova’dan festivale iştirak etmektedir. Festival, Bulgaristan Bağımsız Sendikalar Birliği /KNSB/ ve Prof. Dr. Jelyazko Hristov Hayırseverlik Fonu Derneği tarafından Mineralni Bani Belediyesinin desteğiyle organize edilmektedir. Çalışma ve Sosyal Politika Bakanı Totü Mladenov himayesinde gerçekleşen kültürel etkinlik 1 Haziran Dünya Çocuk Gününe adanmıştır.
Açılışta KNSB Başkan Yardımcısı Plamen Nankov ve Mineralni Bani Belediye Başkanı Mümün İskender katılımcıları en içten duygularla selamladılar ve festival esnasında gerçek bir eğlence yaşayıp, çok sayıda yeni dostluklar edinmelerini dilediler.
Tatil kasabası olan Mineralni Bani bir kez daha ayrı ayrı etnik azınlıkların ve milletlerin sembolü olan otantik kültürlerin müzik ve dans gösterileri arenasına dönüştü. 
Bulgarlardan başka, Türk, Roman, Ermeni, Karakaçan ve başka etnik grupların temsilcileri sahnede yer aldılar.
Kaynak Kırcaali Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder