25 Mayıs 2012 Cuma

Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis Öğretmenleri Ödüllendirdi

Bulgaristan Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, Başarılı Öğretmenleri ve Yaratıcıları Ödüllendirdi
Bugün Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis, Ardastroy restoranında düzenlenen bir resepsiyonla Kırcaali belediyesinden davet edilen öğretmenler, okul müdürleri, kültür faaliyetçilerin, yaratıcılar ve gazetecileri mesleğine karşı duyduğu şükran ve saygı duygularını ifade ederek, tüm Belediye yönetimi adına 24 Mayıs Slav Alfabesi ve Bulgar Kültürü Gününden dolayı kutladı.
Başkan, ekonomi krizin ortak çabayla aşılabileceğinin mümkün olduğunu belirterek, manevi kültürde, eğitimde, tarihte oluşan krizin aşılmasının kolay olamayacağını öne sürdü. Başkan, aydın kişilere dönerek, onlarda var olan manevi güce inandığını ve bu inanç oldukça kültürde kriz yaşanmayacağını vurguladı. Başkan, öğretmenlere genç nesle aşıladıkları bu manevi güç için teşekkür etti. Çocukların iyi bir insan olarak yetişmeleri için bu manevi gücün çok önemli olduğunu dile getirdi. Tebrik konuşmasından sonra Başkan, davetliler arasında bulunan toplam 33 aydın kişiye işinde gösterdikleri yüksek başarılarından dolayı ve çalıştıkları kurumun otoritesini kaldırmak münasebetiyle birer plaket ve diploma ile ödüllendirdi.
Onların arasında Entçets /Salman/ köyünde kreşte eğitmen Tatyana Miluşeva, Kırcaali Çayka kreşinin kolektifi, Miladinovo Hristo Botev İlköğretim Okul Müdürü Bayram Üseyin ve aynı okulda Kıdemli Öğretmen Nevin Kamber, Stremtsi /Göklemzler/ “Sveti Sveti Kiril ve Metodius” İlköğretim Okulu Kıdemli Öğretmen Yordanka Raeva, Gluhar /Sağırlar/ Sveti Sveti Kiril ve Metodius İlköğretim Okulu Kıdemli Öğretmen Rumyana Karaçomakova, Kostino İvan Vazov İlköğretim Okulu Kıdemli Öğretmen Stoil Yanev, Kırcaali Birleşik Çocuk Merkezi Palitra Ressam Okulu Yönetmeni ve Kıdemli Öğretmen Sevinç Eminova, Vladimir Dimitrov Maystora Müzik Lisesi Müdürü Angel Spasov, Kırcaali Dimitır Dimov Drama ve Kukla Tiyatrosu oyuncusu Rusalina Maynolovska, ressam Vanya Petkova, Standart gazetesi muhabiri Roza Dimova, KRIG Sanat Hareketi Başkanı Radost Nikolaeva vardı.
Bayram Hüseyin, Belediye yönetiminin layık gördüğü ödülü şahsı adına değil, okuldaki tüm eğitim ekibinin göstermiş olduğu başarıların adına kabul ettiğini kaydetti. Sayın Hüseyin, “Bu kaynaşmış ekip olmasaydı, onun başarıları olmasaydı, bugün ödül alanlar arasında bulunamazdım. Bu ekip, ileride de harikalar yaratmaya devam edecek” dedi.
Radost Nikolaeva, “Bu ödülü alırken, tüm dostlarımıza, ortaklarımıza, gönüllülerimize ve artık 12 yıldır bizim düzenlediğimiz kültürel faaliyetlere sahne sağlayan Dıjdovnitsa /Yağmurlar/ köyü halkına teşekkür etmek isterim. Tabii ki, Belediye yönetimine de yaptığımız işbirliğinden dolayı teşekkürlerimi sunarım” diye dile getirdi.
Ödüllendirme töreninde Belediye Başkan Yardımcıları Elisaveta Kehayova ve Ahmet Hüseyin, Kırcaali Belediye Meclis Başkanı Raif Mustafa, Kırcaali Eğitim Müdürü Grozdan Kolev, Kırcaali Ortodoks Kilisesi Başkanı Peder Petar Garena, Meclis Üyeleri ve Belediye kültür uzmanları hazır bulundular
http://www.kircaalihaber.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder