14 Ağustos 2012 Salı

Bulgaristanın Kırcaali Kentindeki Arpezos-Kuzey Parkı

“Arpezos- Kuzey” Parkında Brifing Gerçekleştirildi
Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis, “Arpezos- Kuzey” Parkı’nın faaliyete geçme belgesi olan Belge No16 13 Temmuz’da imzalandığını bildirdi. Belediye Başkanı gazetecileri yeni parka “Bank Üzerinde Brifing”e davet etti. Başmimar Petya Nazırova ve uzman Gülüzar Mustafa ile birlikte Belediye Başkanı parkın şu ana kadar inşa edilen yerlerini gösterdi ve diğer aşamasındaki çalışmalar hakkında detaylar açıkladı. Sayın Azis: “Resmi açılışından önce park birçok Kırcaalilinin ilgi odağı olmasından mutluyuz” dedi. Belirttiklerine göre, parkın ilk bölümü tamamlanmıştır. En yakın zamanda parkın ikinci kısmına ulaşımı sağlayacak merdiven inşaatı anlaşması da imzalanacak. Projede 5 metre genişliğinde ve Arda nehri ile eski nehir bölgesini bağlayan sokağın üzerinden geçecek yaya üstgeçidi öngörülmüştür.
Belediye Başkanı: “Şelaleden göle kadar ulaşımı sağlayacak bu tesis için iki öneri gelmiştir, fakat başka öneriler de bekliyoruz” diye ilave etti. Parkın tuvaletleri için teknik projesi hazırlandığını, şu anda “Arpezos – Kuzey” Parkı’nın 5 kimyasal tuvaleti bulunduğunu da belirtti. 5’i özürlüler için olan, 90 araçlık otopark da tamamlanmıştır. Sayın Azis, 3 Aralık’ta belediyenin beş milyon Leva değerinde inşaat faaliyetleri sağlayacak proje ile operasyonel programlarının hibe programı olan “Yeşil ve Ulaşılabilir Şehir Ortamları”na başvuracağını da açıkladı.
Mimar Nazırova: “Yeni inşa edilen park 64 dekar alanı kapsıyor, 238 dekarı tamamlamak için ise bizleri daha çok çalışma bekliyor” dedi. Mimar, projenin 5 etaba ayrıldığını açıkladı. “Pentagon” sitesine kadarki ilk etap ve 5 dekar alana yerleştirilen en büyük tesis olan gölden oluşan ikinci etap hazırdır. Kültür ve eğlence merkezi haline gelmesi öngörülen amfi tiyatronun inşası hazırlıkları başlamıştır. Üçüncü etap birkaç çeşit spor sahasını içeren spor alanının; dördüncü etap panayır sitesi ve beşinci etap piknik alanı da olacak olan “Vızrojdentsi” Semti yeni köprüsüne kadarki alanın düzenlenmesinden oluşuyor. Buz pisti yapımı da düşünülüyor. Mimar Nazırova: “En önemlisi yapılanları muhafaza etmektir. Her gün belediyemize parkı kirletme sinyalleri alıyoruz. Üç bahçıvan göreve aldık, ancak hepimiz sağduyulu davranmazsak başaramayız” dedi.
Parktaki gezintileri esnasında Belediye başkanı ve ekimi Kırcaalililerden birçok öneri aldılar. Gençler scateboard gibi sokak sporları alanlarını, başka kimseler kafeteryaları sordu, bir başkaları ise parka zarar verenlere büyük cezaların olmasını talep etti. Belediye Başkanı: “Ülkemizdeki şehirlerin çok azı böyle bir parka sahiptir, yeni inşa edilen kısmında ücretsiz internet de, parkın 24 saat kamera izlenimi de sağlanmıştır” dedi ve kendisi de, meslektaşları da yeni fikirlere hep açık olduklarını belirtti.
Kırcaali Haber http://www.kircaalihaber.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder