25 Ağustos 2012 Cumartesi

Kosova'da Özelleştirme

Kosova’da Özelleştirme
Anayasa ve Yasalar Çerçevesinde Yapılıyor
 
Kosova ‘da özelleştirme süreci Sırbistan’da da gündeme oturdu. Sırbistan Hükümeti tarafından kurulan Kosova Ofisi, Sırbistan Anayasa Mahkemesi’nden 1999 yılından bu yana Kosova’da tüm özelleştirmeleri değerlendirmesi talebinde bulundu. Kosova Özelleştirme Acentesi Sözcüsü Arta Gosalci, Kosova’da kamu şirketlerin özelleştirme süreçlerinin Sırp yetkililerinin boş açıklamalarıyla engellenemeyeceğini söyledi.
Priştine’nin şimdiye kadar 1,5 milyar Dolar değerinde 1358 kamu şirketini özelleştirdiğini belirten Kosova Ofisi, son 30 yılda Sırbistan’ın Kosova’ya 18 milyar Dolar yatırım yaptığını iddia etti. 1998 yılı istatistiklerine göre Kosova’da 78.000 Sırp’ın kamu şirketlerinde çalıştığı bildirilirken özelleştirmeden hiç kimsenin hissesini almadığı bildiriliyor.
Kosova Özelleştirme Acentesi Sözcüsü Arta Gosalci, özelleştirme süreciyle ilgili Sırp yetkililerin açıklamalarını boş muhabbetler olarak değerlendirirken Kosova’da özelleştirmenin Anayasa ve yasalar çerçevesinde gerçekleştiğini belirtti. Kosova Özelleştirme Acentesi’nin Kosova genelinde faal olduğunu söyleyen Gosalci, anentenin Leposaviç, Ştrce ve Graçanica’da da şubeleri var olduğunu bildirdi.
Kaynak 23 Auğustos 2012 http://kosovahaber.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder