18 Ağustos 2012 Cumartesi

Saraybosna'da ilk kez Ramazan Fuarı

Kütüphaneler kapatılmasın diye
Saraybosna’da ilk kez Ramazan Fuarı
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın desteğiyle Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da ilk kez Ramazan Fuarı gerçekleştiriliyor.
Sırp Cumhuriyeti’nde alınan bir karar sonucunda 5.000’den az sayıda kitap bulundurulan kütüphanelerin kapatılması öngörülüyor. Bu bölgede yer alan yaklaşık 4.000 kitaba sahip Zvornik Kütüphanesinin kapatılmaması için bir kampanya başlatıldı. TİKA’nın desteği ile gerçekleştirilen ramazan fuarı ziyaretçilerin satın aldıkları kitaplardan bazılarını fuarda bulunan boş bir kutuya bırakacak ve böylece Zvornik Kütüphanesinin kapatılmasının önüne geçilecek.
Ramazan Kitap Fuarı çok sayıda yayınevinin katılımıyla başladı. Saraybosna şehir kültürü ve geleneği için istisnai bir öneme sahip Ramazan ayı süresince, kitap festivali çerçevesinde organize edilen bir dizi etkinlikle Ramazan’a ait adetleri canlandırmaya ve yeni kuşaklarla yeniden tanıştırmaya yönelik önemli bir adım atıldı.
Bosnalı yazarların yanı sıra, İslam dünyası başta olmak üzere yabancı yayınların da bulunduğu fuar süresince Ramazanla ilgili etkinlikler gerçekleştiriliyor. Birçok ünlü yazarın ve müzisyenin misafir olarak katılacağı fuarda aynı zamanda fotoğraf ve resim sergileri ve konserler düzenleniyor.
9 Ağustos’ta başlayan ve 18 Ağustos’a kadar devam edecek olan fuarda yer alan Türkçe kitaplar ve farklı dillere çevrilmiş Türk yazarların eserleri de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Kültürel hayatın büyük ölçüde Osmanlı geleneği üzerinden şekillendiği ve ortak kültürün yaşandığı Saraybosna’da gerçekleştirilen bu etkinlikle, yerli kültüre hizmet etmenin yanı sıra ülkemiz ile Bosna ve Hersek arasındaki kültürel iletişim ve işbirliğinin için ortak platform oluşturulmuş oldu.
Kaynak http://www.rubasam.com/NewsDetail.Asp?NewsID=1193&Title=KÜTÜPHANELER-KAPATILMASIN-DİYE-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder