23 Mart 2011 Çarşamba

24 Mart 2011 Genç Türkiye Cumhuriyetinde Afyonda Halka Hitap


Genç Türkiye Cumhuriyetinde

Afyonda Halka Hitap

“Elhamdülillah bugün hepimizi çok şen, çok keyifli, çok sevinçli görüyorum. Sizi böyle görmekle ben de sizinle beraber mutluyum. Bütün o karanlık günlerden sonra, elhamdülillah, işte size keyif veren güneşli günlere erdiniz. Sizi bu günlere ulaştıran Cenab-ı Hakk’ın sizlerden bundan sonra beklediği noktayı da elbette çok iyi bilirsiniz. Cenab-ı Hak artık hepinizden bir daha öyle kara günlere düşmemenizi bekliyor.
Ey Ahali!
Gördüğünüz bütün o felaketlerden sonra, sizleri o felakete sürükleyen nedenleri elbette çok sağlam fikirlerle anlamışsınızdır. Ve o felaketlerden nasıl kurtulduğunuzu, elbette açıklıkla anlayıp değerlendirmişsinizdir. Sizler ve bütün millet o felaketlere kendi benliğine hâkim olmadığı, kaderini şunun bunun eline verdiği, şunun bunun esiri olduğu için uğraşmıştı. O felaketlerden ancak milli benliğinize hâkim olduğunuz için kurtuldunuz; amaca doğru tek parça bir millet haline yürüdünüz; üzerinize çöken felaketlere dayanıklılık gösterdiniz, kararlılık gösterdiniz ve ancak böylece başarılı oldunuz.
Bundan sonra da hâkimiyetinizi canınız gibi saklayarak millî hâkimiyetinize, namusunuza, kutsal saydıklarınız gibi dört elle sarılarak uygun çalışma ile tek parça bir halde geleceğe doğru yürüyecek, bugünden daha mutlu, daha şerefli, rahat ve mutlu günlere kavuşacağız.
Ey hali!
Cenabı Hak, birlikte, dayanışma ile çalışan, şerefini, namusunu karıyan milletleri mutlu eder. Biz de bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu birlik, bu dayanışma ile çalışırsak, Allah’tan böyle bir mutluluğu haklı olarak beleyebiliriz.”

Kaynaklar
                  -  Afet İnan, Atatürk hakkında Hatıralar ve Belgeler, İş Bankası Yayınları.
                  -  Mazhar Müfit Kansu, Atatürk’le Beraber, Türk Tarih Kurumu.
                  -  Salih Bozok, Hep Atatürk ile Beraber, Cumhuriyet Yayınevi.
                  -  S. Eriş Ülger, Özgün Belgelerle Türkiye Cumhuriyeti ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk.
                  -  Prof. Dr. Utkan Kocatürk, Doğumundan Ölümüne Kadar Kaynakçalı Atatürk Günlüğü, İş Bankası Yayınları.
                  -  Atatürk’ün, Tamim, Telgraf ve Beyannameleri, AKDTYK.
            -  Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, AKDTYK.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder