16 Şubat 2016 Salı

DOÇEK, Çanakkale, Çan da pedal çevirdi, Korudağlar'da yürüdü

8 Şubat 2016
DOÇEK, Çanakkale, Çan da pedal çevirdi, Korudağlar'da yürüdü
Alıntı: Hakan Eşme
Bir süredir "Türkiye'de Pedal Basmadık Patika Kalmayacak" başlığı altında Türkiye'nin değişik bölgelerinde yeni bisiklet parkurları açıp faaliyetler düzenleyen DOÇEK Bisikletçileri hafta içi de Çanakkale İli, Çan İlçesi, Derenti Köyü bölgesinde pedal çevirdi.
Sabah erken saatte Çan İlçesinin Derenti Köyüne giden DOÇEK üyelerini köy muhtarı Elman CAN karşıladı. Köy muhtarı ile bir süre sohbet eden bisikletçiler Derenti Köyünde başladıkları ve adına "Derenti Parkuru" dedikleri bisiklet turunda yaklaşık 900 metrelik bir yüksekliğe çıktıklar ve turlarını akşam saatlerinde başladıkları noktada bitirdiler.
Kaz Dağlarının eteklerinde harika bir coğrafyada pedal çeviren DOÇEK Bisikletçileri, bahar aylarında buraya bir de doğa yürüyüşü etkinliği düzenleyeceklerini söyleyerek Derenti Köyünden ayrıldılar.
DOÇEK Başkanı Hakan EŞME, "Bisiklet Keşif Turu" olarak adlandırdıkları bu faaliyetlerde, yurdumuzun bilinmeyen coğrafyalarını keşfetmeye çalıştıklarını ve her bir faaliyette yeni yerler görmenin heyecanını yaşadıklarını, söyledi.
Pazar Günü Doğa Yürüyüşü
DOÇEK üyeleri 67 kişinin katılımıyla Korudağlarda bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Daha önce ilk kez Cumhuriyet bayramında açılmış olduğundan adına "Cumhuriyet Parkuru" denen güzergahta düzenlenen doğa yürüyüşü sabah saatlerinde Korudağ'ın zirvesinde başladı.
Keşan'da kalmayan fakat ormanda henüz erimemiş karların üzerinde gerçekleşen doğa yürüyüşünde katılımcılar keyifli anlar yaşadılar.
Kuytu yerlerde dize kadar gelen kar yürüyüşünde kartopu oynayıp, kardan adam yapan ve ağaçların üzerindeki kar manzaraları eşliğinde, kar koridorlarından geçip dereler aşan yürüyüşçüler öğle kumanyası için verdikleri mola sonrasında yaklaşık 14 km. süren yürüyüşlerine devam ettiler ve faaliyetlerini planladıkları şekilde akşamüstü bitirdiler.

DOÇEK Başkan Yardımcısı Halime CAN, Keşan halkının doğa yürüyüşlerine büyük ilgi göstermeye başladığını, yürüyüşlere katılımın her geçen gün arttığını, doğa sporları ile birlikte doğayı yerine tanımanın güzelliğini yaşamak isteyen herkesin dernek faaliyetlerine katılabileceğini, söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder