16 Şubat 2016 Salı

DOÇEK yağmura rağmen yürüdü

17 Ocak 2016 
DOÇEK yağmura rağmen yürüdü
Hakan Eşme
Keşan DOÇEK (Doğa Çevre ve Kültür Derneği) geçtiğimiz Pazar günü yoğun sağanak yağış altında Korudağlarda bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.
Pazar sabahı 72 doğaseverin katılımıyla Korudağ zirvesinde başlayan yürüyüş, dar patikalar, çamurlu yollar ve dere çatakları takip edilerek herhangi bir aksama olmaksızın planlandığı şekilde sona erdi.
Faaliyete katılan doğaseverler “evde oturmak yerine doğanın zor koşullarında bir yürüyüş gerçekleştirmekten mutlu olduklarını” dile getirdiler.
Sabah saatlerinde Korudağlarda başlayan hafif yağmur, ilerleyen saatlerde yerini sağanak yağışa bıraktı. Yürüyüşçüler herkesin beklediği şekilde kar beklerken yakın bölgelere yağan karın soğuğu ile karşılaştılar.
Yürüyüşçüler, doğanın kış mevsimindeki görselliğini, akan dereleri yerinde gözlemlediler.

Keşan DOÇEK Başkan Yardımcısı Halime Can, “DOÇEK olarak doğa sporları ile kent insanına yeni ve farklı bir yaşam penceresi açmaktan mutlu olduklarını ve en sert koşullarda bile faaliyetlerine ara vermeden devam ettiklerini, faaliyetlere her geçen gün artan sayıda kişinin katıldığını, kent stresini atmak isteyen, doğayı ve doğa sporlarını seven herkesin etkinliklere katılabileceğini” söyledi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder