16 Şubat 2016 Salı

“Son Topa Kadar Çalışacağız”

24 Ocak 2016
“Son Topa Kadar Çalışacağız”
Levent Takan
Edirne Belediyesi Edirnespor Basketbol Kulübü başkanı Murat Boyacıoğlu kulübün resmi sosyal medya sayfasında yayınlanan bir açıklama yaparak takımın ligdeki durumuna, alınan şansız mağlubiyetlere ve taraftarlara verilen cezalara kulübün ve şahsının bakışını dile getirdi. Boyacıoğlu’nun açıklaması aynen şöyle;
Değerli basketbolseverler,
Öncelikle Edirne’ye ve spora hizmet etmiş değerli büyüğüm ve Yeni Imaret Spor Kulübü Başkanı Murat Kayasöken’in Vefatından dolayı büyük bir üzüntü içindeyim.
Siz değerli basketbolseverlere bazı açıklamalarda bulunmak istiyorum.
Bazen bazı kararlar alırız, onlara inanır ve yola çıkarız. Bu yol uzundur ve yolda zaman zaman inişler çıkışlar yaşarız. Öğrenmek işlerine gelmeyenlere bile yavaş yavaş birşeyler öğretmeye, anlatmaya çalışırız. Sorumluluklarımızın bilinci ile görevlerimizi yerine getirmek ve başarıyı yakalamak için durmadan çalışırız
Oluşturduğumuz temele tuğla koymak isteyenlere hayır demeyiz. Boş konuşmalara da kulaklarımızı kapatırız. Hakkımızda konuşmalara cevap vermek ya da polemiğe girmek bizim görevlerimiz arasında değildir. Hep yolumuza bakarız. Ve en önemlisi gemiyi en son biz terkederiz. Basketbol sevdası, Edirne Aşkı ve büyüklerimizden aldığımız terbiye bunu gerektirir.
Uzun bir Avrupa macerasını tamamladık ve Edirne adına Avrupa’da Eurocup Top 16 takım arasına girmeyi başardık. Başka bir basketbol takımımız Edirne için bu Başarıları alana kadar kadar bu gururu taşıyacak bir kulübüz. Yoğun ve zor geçen Eurocup Maalesef çok güçlü bir lig olan TKBSL’de yorgunluk ve motivasyon eksikliği yarattı. İstemediğimiz şanssız bazı mağlubiyetler aldık.Ama mazeretlerle, hakemlerle, rakip taraftarlarla uğraşacak durumumuz yok. Hedefimiz TKBSL’ de Kalıcı olabilmek. Ligimizin ikinci yarısında geride kalan 10 maçta kendimizi kanıtlayıp alt sıralardan kurtulmak için gerekeni yapacak ve Son topa kadar çalışacağız.
Elimizdeki değer kadın basketbolu adına Türkiye’deki ilk 14 değerden biridir. Değerleri kaybedip arkasından Konuşmak yerine savaşmak bize yakışan olmalıdır.
Düşük bütçemize rağmen “Edirne düşük bütçeli, elimizden bu kadar geliyor” demek lüksümüz yok.
Son topa kadar savaşmak, savaşmak, savaşmak bizim Görevimiz.
30 Ocak Cumartesi günü saat 17.30 da başlayacak olan BOTAŞ maçına tüm Edirnemizi bizimle beraber savaşmak için bekliyoruz. Sezon başından beri tüm maçlarımızda yanımızda yer alan, deplasmanlarımızda dahi bizlere destek veren taraftarlarımız bizim itici gücümüz ve ailemizin bir parçasıdır. Tüm basketbolseverleri ve Edirnemizi BOTAŞ maçımıza davet ediyor ve bu maç için girişlerin ücretsiz olduğunu bildiyorum.
Son olarak Edirnespor taraftarlarının aldıkları cezadan dolayı üzüntümü belirtmek istiyorum. 2014-2015 TKBL’de 24 Ocak 2015 tarihinde Edirne’deki Fenerbahçe maçımızda hiç kimsenin istemediği bazı olaylar yaşanmış idi. Bu olaylar sebebiyle açılan davanın devam ettigini ve henüz sonuçlanmadığını öğrenmiş bulunmaktayız. Taraftarlarımızın ve basketbol severlerin mağduriyeti hepimizi rahatsız etmektedir.
Gerek Emniyet Müdürlüğü, gerekse Özel Güvenlik işbirliği ile maçlarımızda gerekli önlemler alınmasına rağmen yaşanan olaylar üzüntü vericidir.
Dileğim bir an önce cezalarının kalkmasıdır. 6222 sayılı yasa gereğince klüplerin elinde Malesef bu konu ile ilgili hiç bir yetki yoktur. Tüm maçlarımız Emniyet yetkilileri Tarafından kayda alınmakta ve Kayıtlar doğrultusunda resmi işlem yapılmaktadır. Fransa Basket Landes, FB ve GS maçlarında da emniyet birimleri Tarafından Kayıtlar alınmıştır.
Huzurlu bir ortamda maçlarımızın taraftarlarımız Tarafından izlenebilmesi için GS, FB ve BJK maçlarında taraftarların karşılıklı getirilmemesi konusunda TBF’ye başvuru yaptık ve bu durumun önümüzdeki sezon için yönetim kurulunda görüşüleceği kulübümüze bildirilmiştir.
Son topa kadar biz Mimar Sinan Arena’yız. Basketbol dolu günlerde Görüşmek dileğiyle….
Saygılarımla…
Murat Boyacıoğlu
Edirne Belediyesi Edirnespor Basketbol Kulübü Başkanı
Alıntı: http://www.edirnebasket.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder