25 Aralık 2011 Pazar

Belarus ve Nijerya ile de vize kalkıyor. Bulgaristan Sıra Olsun Artık


Belarus ve Nijerya ile de vize kalkacak
Bulgaristan Sıra Olsun Artık

 Türkiye'ye vize uygulamayan ülkelerin sayısı, son dönemde dış politikada önemli adımların atılmasıyla artıyor. Son olarak Türkiye ile Ukrayna arasında vize muafiyeti anlaşması yapılmasıyla, Türkiye'ye vize uygulamayan ülke ve özel idare bölgeleri sayısı da 64'e çıktı. Belarus ve Nijerya ile de yapılacak anlaşmalarla çok yakında vizelerin kalkacağı belirtildi.

Türkiye'nin son zamanlarda yürüttüğü başarılı diplomatik atak ve komşularla sıfır problem politikasından sonra bazı ülkeler, Türk vatandaşlarına uyguladığı vize uygulamasını kaldırdı.
Türkiye'ye vize uygulamayan ülkeler arasına son olarak Ukrayna da eklendi.
Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in Türkiye'ye yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde bir dizi anlaşma imzalanırken, iki ülke arasında vize muafiyetini öngören anlaşmaya da imza konuldu.
Ukrayna ile yapılan anlaşma ile Türkiye'ye vize uygulamayan ülke ve özel idare bölgeleri sayısı da 64'e çıktı.
Vize Muafiyeti Anlaşması 
İmzalanan Ülkeler Şunlar
“Antigua -Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Ekvador, El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Guatemala, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Libya, Lübnan, Makau Özel İdare Bölgesi, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritus, Nikaragua, Pakistan, Palau Cumhuriyeti, Paraguay, Rusya, St. Vincent-Grenadines, Singapur, Solomon Adaları, Sri Lanka, Suriye, Svaziland, Şili, Tanzanya, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Ürdün, Venezuela, Vatikan, Katar, Kamerun, Yemen, Ukrayna.”
Belarus ve Nijerya ile da yapılacak anlaşmalarla çok yakında vizelerin kalkacağı belirtildi.
 Bulgaristan Sıra Olsun Artık
Edirne ilimize sınırı bulunan Yunanistan ve Bulgaristan ülkerinden sadece Yunanistan’a vizesiz (yeşil pasaportla) girişler yapılmakta olup, yapılan turlar ile bu ülkeye ekonomik kazanç sağlamaktadır.
Nedense, Bulgaristan bu konuda Türkiye’den geleceklerden geleceklere vize konusunda zorluk çıkarmaya devam ediyor. Halkımız bu konuda Bulgaristan’dan ilgi beklemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder