22 Ocak 2012 Pazar

100 yıllık Anadolu Hisarı İdman Yurdu sokata kaldı

                            100 yıllık tarih birden sokağa atıldı

 
 Efkan Bucak Arşivi 19.01.2012
 İstanbul - 2013’te, 100. kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanan, uzun yıllar profesyonel liglerde mücadele eden köklü kulüplerden Anadolu Hisarı İdman Yurdu sokakta kaldı… Yeşil-Sarılılar’ın kulüp binası, dün sabah saat 04.00 sıralarında kulüp yetkililerinin haberi olmaksızın yıkıldı. Kulübün binası için aslında yıkım kararı geçtiğimiz aylarda çıkmıştı. Marmara Üniversitesi’ne ait olan ve resmi olarak mesire görünen arazide bulunan binanın yıkım kararı daha sonra durduruldu ve Beykoz ekibi konuyu çözüme kavuşturmak için çalışmalara başladı. Hatta Kulüp Başkanı Adnan Güner Ankara’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Spor Bakanı Suat Kılıç’la randevu aldı. Ancak Başkan Güner, Ankara yolundayken, günün ilk ışıkları bile doğmadan bina yıkıldı.
‘Binayı görünce ağladım’
Yıkım yerine ilk intikal eden isimlerden biri olan Beykoz Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Asım Özdömer, “Sabah 06.30’da vardığımda yıkım bitmişti. Masalar ve dolaplar çıkarılmış, evraklar gelişigüzel poşetlere doldurulmuştu. İlçe emniyetimiz bile şaşkın, onların dahi haberi yok. Binanın o halini görünce, sokakta kalan yüzlerce sporcu aklıma gelince ağladım. Terör yuvaları bile böyle yıkılmıyor” dedi.
Özdemir, kulüp yerinin 12 Eylül’den sonra Kenan Evren tarafından Marmara Üniversitesi’ne verildiğini, Anadolu Hisarı Kulübü’nün 19 yıllık kiracı durumda olduğunu söyledi.
Kaynak http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1076060&CategoryID=84

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder