27 Ocak 2012 Cuma

Bulgaristan'da Kar

                          
                  Kırcaali’deki kar yoğun olarak temizleniyor
  “Yeşillendirme, Temizleme ve Bayındırlık” kuruluşunun işçileri Kırcaali’nin sokakları ve kaldırımlarda bugün erimeye başlayan karı temizliyorlar. Çoğu işçilerin dün akşamdan beri tüm gece durmaksızın kar temizledikleri ortaya çıktı. Kırcaali’nin ana sokaklarına tuz dökülüyor. Kuruluşun, Povet, Pançevo ve Zimzelen köylerinin yollarında da karı temizlediği anlaşıldı. “Titan Cleaner” Şirketi işçilerinin ise gece yarısından beri Kırcaali’nin ana sokaklarında çalıştıkları bildirildi. Bugün de kaldırımlardaki buzlanmayla baş etmeleri için şirketten 50 işçinin sokaklara döküldükleri belli oldu.
Kaynak 2012-01-27 http://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=8217


     Bugün Kırcaali İlinde 21 köyde elektrik yok, 4 okul kapalı
Sivil Savunma İl Müdürü komiser Hristo Todorov bugün Kırcaali İlinde 21 yerleşim yerine elektrik sağlanmadığını bildirdi. Ardino belediyesinde 9 köyde, Kirkovo Belediyesinde 7 köyde ve Krumovgrad belediyesinde 5 köyde elektrik olmadığı açıklandı. Dün saat 16.30’a kadar Sivil Savunma İl Yönetim Müdürlüğüne 10’unun yere düşen ağaçlar için olduğu,16’dan fazla alarm verilmiş. İl genelinde iki kişiye acil yardım edildiği öğrenildi. Ardino’nun Yabılkovets köyünden hemodiyalize yapılmasından ihtiyaç duyan bir kişiye ve Kirkovo’nun Trepetlika köyünden doğum yapmak üzere olan bir kadına yardım edilmiştir. Aynı saate kadar dün daha çok Kırcaali ve Cebel Belediyelerinde yolda kalmış araçlar için 16 alarm verilmiş, çoğuna yardım edilmiştir.
Çernooçene ve ona yakın Çiflik köyünde arıza geçiren otomobiller yüzünden yol trafiğinde zorluk yaşanmıştır. Cebel’in Pripek köyünü yakınında yolcularla dolu bir otobüsün çekildiği anlaşıldı.
Buğün Kırcaali İlinde 4 okulda eğitim süreci görülmüyor. Bu okulların Ardino’nun Jıltuşa, Padina, Byal İzvor ve Gorno Prahovo köylerinde oldukları ortaya çıktı. Bölgesel Eğitim Müfettişi Grozdan Kolev, sebebin bu okullarda elektriğin kesik olmasından ileri geldiğini açıkladı.
İçişleri Bakanlığının yerel basın bürosundan, tüm motorlu taşıt araçlarının zincir takılı olarak trafiğe girmeleri, sürücülerin ise Kirkovo, Krumovgrad, Cebel ve Momçilgrad yollarında çok dikkatli direksiyon kullanmaları gerektiği bildirildi. Most (Köprülü) köyü üzerinden Kırcaali-Haskovo yolunda da araçların hareketine sınırlamalar getirilmiştir.
Dün yağan şiddetli kar yağışından sonra, bugün Kırcaali’nin sokakları ve kaldırımlarda karın temizlenmesine yönelik çalışmalar sürüyor.
Kaynak 2012-01-27 http://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=8216

                 Razgrad bölgesinde bazı okullar bugün tatil
Dünden itibaren yoğun bir şekilde yağan kar nedeniyle Razgrad bölgesindeki bazı belediyelerde okullar tatil edildi. Alınan bilgilere göre bu belediyeler Kubrat, İsperih, Loznitsa ve Tsar Kaloyan oldukları öğrenildi. Belediyelerdeki okulların büyük bir bölümünün köylerden geliyor olması ve şu anki olumsuz hava şartları nedeniyle köylerden gelemedikleri için okullar bugün tatil edildi. Bölgede kar temizleme çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, ana yolların açık olduğu ve trafiğin şu an için problemsiz olduğu öğrenildi. Yolculuk yapacak olanların mutlaka zincir takmaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Bölgede kar kalınlığı 25-30 santim civarlarına ulaşmış durumda. Rüzgarın da etkisi ile bazı yerlerde 1 metre ve daha fazla kar birikintileri bulunuyor. Bu nedenle kar temizleme araçları tüm hızıyla çalışmalarına devam ediyorlar. Bölgede 10 tondan ağır araçların trafiğe çıkmaları yasaklanmıştı ve bu yasak hala devam ediyor. Hava sıcaklıkları – 10 ile -12 derece civarında seyrederken, rüzgârında etkisi ile sıcaklık -18 hissediliyor. Yapılan açıklamalarda şu an için yollarda mahsur kalan araçların olmadığı bildirilirken, mecbur kalınmadıkça yola çıkılmaması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunuldu.
Kaynak 2012-01-27 http://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=8214

              Momçilgrad Belediyesinde kaldırımlar 
  küçük kar temizleme makineleriyle temizleniyor
Momçilgrad (Mestanlı) kasabasında kaldırımlar, bugün küçük kar temizleme makineleriyle temizlenmeye başlandı. Makineler, Momçilgrad Belediyesine ait oldukları belirtildi. Saat 15.30’a kadar kaldırımların üç kere temizlendiği, fakat kar yağışı dinmediği için yaya kaldırımlarının makinelerle temizlenmeye devam edildiği anlaşıldı. Bugün öğleden sonra kasabada yaklaşık 30 santimetre kar örtüsü oluştuğu haber verildi. Kasabadaki sokaklar ise, kar temizleme şirketleri tarafından temizlenmesine devam ettiği açıklandı.
Momçilgrad Belediyesi sakinleri karın temizlenmesiyle ilgili sorunlar olduğunda 03631/ 6527 ve 03631/ 7019 numaralı telefona bildirebilirler.
Kaynak http://www.kircaalihaber.com/?pid=3&id_news=8212

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder