14 Eylül 2012 Cuma

Balkanlarda 90'lı yıllarda yaşanan savaşlarda kayıplar hala bulunamadı.

Balkan ülkelerinde 14 bin kayıp var
Uluslararası Af Örgütü, Balkan ülkelerinde 90´lı yıllarda yaşanan savaşlardan bu yana hala kayıp olan yaklaşık 14 bin kişinin bulunup suçluların ortaya çıkarılması için Balkan devletlerine çağrı yaptı.
Uluslararası Af Örgütü’nden 30 Ağustos Dünya Kayıplar Günü dolayısıyla yapılan açıklamada, Balkanlar´daki kayıplar konusunun henüz kapanmadığını vurgulandı.
Sırbistan, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Karadağ, Makedonya ve Kosova´daki kayıplar konusunda hükümetlerin başarısız tutumuna işaret edilen açıklamada, hükümetlerin yeterli inceleme yapma ve suçların soruşturulması konularında uluslararası yasal yükümlülüklerine bağlı kalamadıkları ifade edildi.
Açıklamada, Balkan ülkelerindeki yaklaşık 14 bin kayıp vakasının bir an önce çözülüp suçluların bulunması için yetkililere çağrı yapıldı.
Örgütün Avrupa ve Orta Asya program yöneticisi Jezerca Tigani de bölge ülkelerindeki hükümetleri, tüm mağdurların ve ailelerinin adalete ulaşmasını hiçbir erteleme olmaksızın temin etmek ve çekilen acıların verdiği zararların etkili bir şekilde telafisini sağlamak zorunda olduklarını belirterek, bu yükümlülükleri yerine getirmeye çağırdı.
Alıntı http:www,rusam.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder